Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

SkyDragon: Prvi CustomROM za HTC One M8 sa LolliPop Sense 7 korisničkim izgledom! (VIDEO)

SkyDragon: Prvi CustomROM za HTC One M8 sa LolliPop Sense 7 korisničkim izgledom! (VIDEO)

Za sada vam predstavljamo prvi CustomROM baziran Android 5 LolliPop-u sa novim HTC Sense 7 za telefon HTC One M8, a uskoro ćemo vam predstaviti upustvo za instaliranje ovog ROM-a. Nemojte propustiti priliku da prvo pročitate zanimljivu priču ovog SkyDragon-a. 

HTC One M8 zaista ima odličnu podršku svih programera koji razvijaju CustomROM-ove i bilo bi neprirodno da ističemo pojedine ROM-ove kao dobre jer ih zaista ima dosta. Opet, SkyDragon ROM za HTC M8 zaslužuje našu pažnju i to da ga mi sada pominjemo. Programeri koji su razvili ovaj ROM tvrde da je ovo prvi CustomROM koji u sebi sadrži potpuno nov, još neobjavljen, HTC-ov Sense 7 korisnički izgled. Isto tako tvrde da je ovo jedini ROM za HTC One M8 baziran na Android 5 LolliPop-u.

 



Šta se zapravo desilo pa se ovaj ROM pojavio sa Sense 7 UI koji se tek treba pojaviti zvanično na telefonu HTC One M9? Dok se ovaj ROM testirao u okviru tima programera koji su radili na tome da potpuno kompletiraju novi CustomROM, jedan od članova je ROM “pustio” na internet. Obzirom na okolnosti, ceo projekat je lansiran pre planiranog datuma pa se sada ovaj ROM na internetu može naći kao zvanična objava programera koji su radili na njemu. Iako je ovaj ROM trebao da se pojavi nakon što se HTC One M9 telefon pusti u slobodnu prodaju, iz straha da neko drugi ne preuzme sav kredit za ovo delo, tim programera je pre planiranog datuma objavio ROM.  Pa tako sada korisnici One M8 telefona mogu da probaju novi Sense 7 pre svih ostalih.

Dakle, novi Sense 7 je premijerno predstavljen na novom HTC One M9 modelu koji je bio zvezda na ovogodišnjem MWC2015 koji je održan u Barseloni. Na priloženom LINKU možete pročitati nešto više o novom HTC One M9 telefonu.

>> HTC One M9 je predstavljen na MWC 2015 konferenciji i evo šta mi mislimo o njemu! << 

Koliko je ovo što se navodi tačno i verodostojno, to nismo sigurni obzirom da je ovo mogao biti odličan potez kako bi se ROM brzo komercijalizovao i proširio na M8 uređaje. Ipak, nije da SkyDragon nema konkurenciju.

Kako programeri tvrde ROM ima status “Stable” što govori da je osposobljen za svakodnevno korišćenje bez nekih značajnih grešaka i nepravilnosti. Takođe saznajemo da programeri rade na završnom dodiru koji podrazumeva neke dodatne modifikacije i izmene. Ne možemo a da ne spomenemo da ROM izgleda vrhunski i da je ekipa odradila ogroman posao.



Ukoliko planirate da isprobate ovaj ROM imajte na umu da vaš HTC One M8 mora imati otključan Bootloader, recovery i root pristup. Takođe nemojte ništa raditi dok ne uradite kompletnu rezervnu kopiju svog trenutnog sistema. Pratite nas i uskoro ćemo objaviti detaljno uputstvo kako da instalirate SkyDragon ROM.

>> Kako otključati bootloader na HTC telefonima? <<