Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nedelju dana sa Huawei Watch GT2 Pro satom! Kupujemo!

Nedelju dana sa Huawei Watch GT2 Pro satom! Kupujemo!

Pročitajte naše prve utiske koje smo stekli prilikom korišćenja Huawei Watch GT2 Pro pametnog sata i saznajte zašto je upravo ovaj sat naš prvi izbor! 

Može se reći da je postala tradicija da svake godine u isto vreme u našoj redakciji pristigne najbolji pametni sat kompanije Huawei. Ovoga puta pristigao nam je Huawei Watch GT2 Pro i možemo vam reći da uopšte nije razočarao. Šta više, usudili bismo se da kažemo da je ovo jedan od najboljih pametnih satova koje smo imali prilike da testiramo.

 



Nedavno smo objavili vest o rastu ekosistema kompanije Huawei. Po našem mišljenju, Watch GT2 Pro predstavlja najveći adut toga rasta. Više o tome pročitajte na linku ispod.

>> Ekosistem raste brzo! Huawei predstavio 6 novih uređaja! <<

Ali, da krenemo redom.


Dizajn

Ovogodišnji premijum pametni sat kompanije Huawei u svakom smislu opravdava taj epitet. Krase se ga prostran ekran, premijum materijali i sjajna završna obrada. Ekran je prekriven safirnim kristalom koja bi trebalo da obezbedi dugotrajnu otpornost na ogrebotine. Kućište je izrađeno od titanijuma dok je deo koji leži na vašem zglobu napravljen od keramike. Uzimajući sve to u obzir dolazimo do zaključka da Watch GT2 Pro zalazi u kategoriju nakita.



Međutim, iako na prvi pogled ovaj sat cilja korisnike koji cene eleganciju, kao i njegovi prethodnici, Huawei Watch GT2 Pro sadrži odlične fitnes funkcije.

Njegov dizajn podseća na prethodni model kompanije ali je i dalje je nešto drugačiji u odnosu na konkurenciju. Veoma je lagan i neprimetan za nošenje. Posebna pohvala ide na račun kožne narukvice.

Dizajn sveden, ne poseduje gomilu hardverskih dodataka, tastera, prstenova, duboreza i sličnih detalja. Sa prednje strane imamo ekran prečnika 1.39 inča (12.5 cm).



Dovoljno je veliki da zajedno sa kućištem fino legne na zglob prosečne velične. Dakle, neće štrčati sa strane i dovoditi do toga da se on glavi i kači za tkaninu prilikom provlačenja ruke kroz rukav i slično.

Kao i kod svog prethodnika, na desnom boku sata se nalaze dva tastera, sa krunama koje se mogu okretati oko svoje ose, ali sam sat to ne prepoznaje kao aktivnost.



Oko ekrana imamo keramički prsten, ali ne rotacioni, već fiksirani, sa ugraviranim crticama koje izgledaju elegantno. Na testu smo imali Classic verziju crne boje sa braon kožnom narukvicom.

Sa zadnje strane sata imamo keramičku pozadinu sa optičkim senzorima za merenje rada srca. Njih čine dve LED diode i dva optička senzora koji beleže beleže promenu boje krvi radi detektovanja i praćenja pulsa.

Težina sata je 52g. Udobno leži na zglobu i klizi gore, dole. Imajte na umu da je sat dizajniran za malo veće zgloboveč Dolazi u jednoj jedinoj u veličini od 46mm.

Što se tiče fitnesa, iako funkcioniše bez greške, ipak je teži od prosečnog fitnes uređaja i samim tim nije idealan za fitnes entuzijaste. U pitanju je jedan od najlepših satova na tržištu i predstavlja pravi izbor za one koji preferiraju elegantan dizajn.

Ekran

I ovoga puta, Huawei nije štedeo kada je odabir ekrana u pitanju. U pitanju je AMOLED ekran, sa malo većom rezolucijom u odnosu na konkurente. 454*454 piksela je postao standard za High-End satove. Naravno, gustina piksela od oko 330 dodatno doprinosi čistijem prikazu slike.

Novina u odnosu na prethodnika je “Allways On” funkcija. Međutim, izgled Allways on ekrana se razlkuje od standardnog izgleda i nije moguće podesiti da izgledaju isto.

Safirni ekran je nešto najbliže dijamantu, što znači da ne morate brinuti o ogrebotinama jer one su skoro pa nemoguće.

Performanse

Jezgro sata čine Kirin A1 procesor, 32 MB RAM-a i 4 GB ROM memorije. U odnosu na pametne telefone, specifikacije ne deluju impozantno, ali za jedan sat su veoma dobre. Iako je ovo najbrži Watch GT do sada, i dalje blago zaostaje za konkurencijom.

Ono što se izdvaja u odnosu na konkurenciju je izuzetno energetski efikasan čip. Huawei obećava autonomiju od 14 dana. Iz našeg iskustva dolazimo do zaključka da nije nemoguća, što predstavalja veliku prednost u odnosu na konkurentske modele.

Upravo taj dug vek baterije je ono što je nas osvojilo i navelo nas da u velikoj meri zavolimo Huawei Watch GT2 Pro!  Dve nedelje bez punjenja je ogromna stvar! Baš koliko je baterija bitna za pametne telefone, tako je bitna i za pametne satove.

Retko koji drugi pametni sat može da se pohvali sa ovakvom autonomijom. Dodali bismo i to da je potrebno negde oko sat vremena da se baterija Huawei Watch GT sata napuni u celosti putem bežičnog punjenja.

Super je to što je Huawei Watch GT otporan na vodu do 50 metara dubine. Ukratko rečeno, neće imati nikakvih problema ukoliko ga ukvasite ili `pak ako odete pod tuš sa njim.

Zahvaljujući “Heart Rate” senzoru, Huawei Watch GT2 Pro u realnom vremenu prikazuje broj otkucaja srca. Tu su naravno razni drugi moduli, kao što je Bluetooth 5.1, GPS, GLONASS, GALILEO, Barometar, Altimetar i sl. Ne poseduje WiFi modul, niti SIM tj. MicroSD ulaze.

Novina na ovom satu je mikrofon koji omogućava kvalitetne pozive, kao i ugrađen zvučnik koji je dobar za razgovore ali ne i za aktivno slušanje muzike. Za to preporučujemo drugi proizvod kompanije Huawei koji smo imali prilike da tesiramo, FreeBuds Pro.

I dalje ne postoji mogućnost instaliranja dodatnih aplikacija, ali ono što dolazi uz sat radi odlično.

Korisnički izgled

Korisnički izgled podseća na prethodnike o kojima smo detaljnije pisali u ranijim tekstovima, tako da se sada nećemo previše zadržavati.

Detaljniji opis korisničkog izgleda možete pročitati na sledećem linku:

>> Huawei Watch GT - Recenzija - PametniTelefoni.rs <<

Ono što bi izdvojili kao novinu je daljinski okidač za kameru.

Zaključak

Huawei Watch GT2 Pro je odličan kao sat i sadrži dovoljno funckija da vam ulepša dan.

Ako tražite sat neverovatnog izgleda koji će vam reći vreme, ali može biti dvostruko bolji od neobičnog fitnes trackera - Watch GT2 Pro bi trebao biti pri vrhu vaše liste.

Malo je konvencionalnih ili pametnih satova koji nude bolju izradu od GT2 Pro. Zaista odaje utisak da je bolje izrađen od bilo kojeg drugog sata kojeg smo imali prilike da testiramo.

Cena od 43.999 RSD diže gornju lestvicu cena pametnih satova, ali iz gore navedenog zaključujemo da ipak predstavlja dobru kupovinu.