Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pronaći besplatnu WiFi konekciju!?

Kako pronaći besplatnu WiFi konekciju!?

Evo kako da brzo i lako pronađete besplatne WiFi konekcije. Takođe, pogledajte kako da saznate šifru za pojedine WiFi konekcije... 

Internet je sada gotovo svuda dostupan. Gde god ima ljudi tu je internet. Neki ga koriste preko satelita, neki putem kabla, a pojedini putem WiFi pristupnih tačaka. Čak i pola Afričkog kontinenta sada ima besplatan WiFi, odnosno internet koji su Facebook, Google i ostali giganti omogućili.


Ideja ovih kompanija je da ruralni delovi planete dobiju internet jer smatraju da je to pravo svakog čoveka. Informacija je ključ svakog uspeha a internet je pun toga…



Dakle, ako živite u gradovima onda je mala verovatnoća da u vašem okruženju ne postoje otvorene WiFi internet konekcije. Budimo realni, i mi ponekad svoj kućni WiFi jedno vreme ostavimo otvorenim kako bismo komšijama pomogli. Konkretno moj privatni WiFi je nekada nosio naziv “Za_komsije_sa_sporim_internetom”. Jedno vreme je čak nosio naziv po zgradi u kojoj stanujem “Sunce zgrada”. Sve ovo govori da postoji mnogo otvorenih WiFi pristupnih tačaka ili onih sa šifrom koju praktično imate ispisanu na izlogu nekog restorana, kafića, pekare i slično…

>> Kako pojačati WiFi signal na telefonu? <<

>> Kako da podelite internet pomoću pametnog telefona? <<

>> Kako smanjiti potrošnju interneta na Android telefonu? <<

U situacijama kada je internet preko potreban nije lako naći WiFi, pogotovu ako se po prvi put nalazite u nekom od gradova. Svakako da možete lutati i skenirati WiFi i tako ga juriti kao leptire, ali zašto biste to radili kada postoji mnogo lakši način da nađete besplatnu, odnosno otvorenu WiFi konekciju.

Radi se o aplikaciji “WiFi Mapp” koja vam pruža pregled mape grada odnosno mesta u kom se nalazite sa svim otvorenim WiFi tačkama. Često se dešava da u vašoj okolini nema otvorenih WiFi tačaka ali zato ima onih zatvorenih kojima se ipak može pristupiti.



Zapravo kada dodirntete na dostupnu WiFi pristupnu tačku, ispod mape, u okviru panela sa informacijama, se može pronaći ispisana šifra za tu konekciju. Te šifre ostavljaju registrovani ili anonimni korisnici ove aplikacije kako bi ostali mogli da koriste ovu WiFi konekciju. Dakle sve što je potrebno da uradite je da otvorite "WiFi Map" aplikaciju, dodirnete na WiFi tačku, pogledate šifru, unesete i konektujete se!

Preuzmite ovu aplikaciju sa priloženih linkova:



Android

>> WiFi Map <<

iOS

>> WiFi Map <<

Takođe postoji još jedna aplikacija za koju iz redakcije mondo.rs tvrde da je takođe veoma korisna i da u svojoj bazi ima preko 10 miliona korisika širom planete. Kako oni navode za ovu aplikaciju “Mi smo u Novom Sadu pronašli tridesetak Wi-Fi tačaka na kojem se može besplatno surfovati uz kafu, ručak ili kolače. Sarađujući sa Foursquare aplikacijom WiFiMapper omogućava pisanje izveštaja o svakoj Wi-Fi tački i ostavljanje preporuke kako bi budući korisnici znali čemu da se nadaju, da koriste tu ili traže novu Wi-Fi tačku, ako je net spor.”



Preuzmite ovu aplikaciju putem priloženih linkova:

Android

>> WiFi Mapper <<

iOS

>> WiFi Mapper <<

Nama lično. što se tiče Kragujevca više odgovara aplikacija “WiFi Map” ali bez problema nam radi i ova druga. Najiskrenije smatramo da ih treba koristiti obe u isto vreme jer je potraga tako efikasnija i preciznija. Međutim prednost aplikacije “WiFi Mapper” je to što se u budućnosti očekuje nadogradnja koja će korisnicima omogućiti pretragu ovih dostupnih WiFi tačaka bez interneta na osnovu GPS-a.

>> Kako izmeriti protok interneta na telefonu? <<

>> Šta je EDGE, 3G i 4G i kako na telefonu izabrati jednu od ovih konekcija? (VIDEO) <<

Radujemo se toj nadogradnji a do tada i ovo nije loše. Uživajte u vašim besplatnim WiFi konekcijama…