Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sve o nVidia Shield porodici!

Sve o nVidia Shield porodici!

Ako ste gejmer onda je ovo prava stvar za vas! A od ovog meseca ovaj slatkiš dobija Android 5 LolliPop ažuriranje!

Ove godine krajem jula nVidia nam je predstavila najnovije uređaje koji su deo porodice SHIELD. Ne znamo da li ste imali prilike do sada da pročitate nešto o njima, ali u pitanju su proizvodi dizajnirani od strane kompanije nVidia.

 



>> Kako najpametnije kupiti Android tablet? <<

>> Xposed Moduli za Tablet <<

>> Kako napraviti elegantnu drvenu futrolu i držač za tablet računar!? (VIDEO) <<

Shield tablet je uređaj visokih performansi. Pokreće ga najnapredniji mobilni procesor na svetu nVidia Tegra K1 uparen sa 192 GPU jezgra. Shield tablet je specifičan po tome što je posebno napravljen za gejmere. Ima fantastičan dizajn i verujte nam, igre na njemu su skoro pa realnost. Odaziv dodira i reakcija na njih je neverovatno brz i dobar. Poseduje dobre zvučnjake koji proizvode jako bogat zvuk, takođe ima veoma dobar ekran od 8 inca full HD rezolucije. nVidia je ugradila Shield bežični kontroler koji obezbeđuje preciznost, nisku latenciju i ergonomiju koju zahtevaju ozbiljni gejmeri. Neverovatno je i to što Shield tablet nudi i opcionu LTE konekciju za gejmere koji žele online igru gde god da se nalaze. Shield tablet je bogat sadržajima koji će se gejmerima sigurno dopasti! Shield može da podrži najzahtevnije igrice koje trenutno postoje, a i može bežicno da strimuje korisničke kolekcije PC igara.

>> Kako postaviti Android telefon ili tablet po prvi put? <<

>> Kako instalirati CyanogenMod na telefon ili tablet? (Android LolliPop, KitKat, JellyBean) <<



>> Kineski "Onda" tablet pokreće Windows 8.1 i Android KitKat 4.4 <<

Baš je PC Stream nešto što ovaj tablet izdvaja iz čini ga jednistvenim. Naime PC stream je opcija koja strimuje igre sa desktop ili notebook računara koristeći nVidia GameStream tehnologije koja strimuje sadržaje sa nVidia GeForce GTX-podržanih GPU-ova. A jedna od najzanimljivih opcija koja će se sigurno svima svideti je ShadowPlay. Zapravo ovo je napredna opcija koja omugućava da snimite svoje najinteresantije momente u toku igre, koje kasnije možete sačuvati na Twitch-u.

>> Uskoro će se pojaviti pristupačni tablet računari sa Windows 8.1 sistemom! <<



>> Uskoro novi HTC tablet! <<

>> Windows 8.1 tablet od 150 evra nam stiže od kompanije Archos <<

Ako ste osoba koja voli da se zavali u fotelju i igra svoje omiljene igre onda je nVidia Console režim prava stvar za vas. Aktiviranje ovog režima, tablet vaš gameplay prebacuje na veliki TV ekran pružajući vam takvu lagodnost da igrice igrate u prijatnom okruženju. Dakle, dok ste u fotelji, u vašoj dnevnoj sobi ispred velikog TV-a, možete igrati PC i Android igre kako preko tableta, tako i pomoću bežičnog kontrolera i sve to u osnovnoj 1080p Full HD rezoluciji. SHIELD bežični kontroler je napravljen za ozbiljne gejmere sa ultra niskom Wi-Fi latencijom. On je najnapredniji uređaj ove vrste, koji omogućava gejmerima da uz pomoć WiFi veze sa ultra niskom latencijom povećaju performanse sa do četiri bežićna kontrolera. Ovo je prvi precizan kontroler dizajniran i za strimovanje PC igara i za Android gejming, a poseduje i priključak za slušalice, integrisani touch pad, kontrolu jačine zvuka, kao i podršku za glasovne komande i pretragu. Dodaćemo samo da se  u okviru ove nVidia Shield porodice mogu naći projizvodi kao što su Stylus i Višenamenska futrola.



>> Acer radi na čudnom “gejmerskom” tablet računaru! <<

>> Nokia je napravila i predstavila "N1" tablet koji radi na Android 5 LolliPop-u! <<

Ali razlog zbog čega pominjemo u opšte ovaj nVidia sheild tablet je najnovija informacija koja nam stiže upravo iz nVidia kompanije. Kao što svi znamo u prethodnih mesec dana Android 5.0 LolliPop se mnogo pominje. U tom duhu i nVidija se oglasila i najavila nam ažuriranje softvera za svoj Shield tablet koji će stići u novembru ove godine. Ovo ažuriranje nam donosi novu verziju nVidia specijalizovanih aplikacija. Pre svega tu je redizajnirani Dabbler, svojevrsni NVIDIA-in izlet u umetničku sferu.

Još dobrih vesti stiže iz NVIDIA-e, koja otkriva da će i SHIELD Portable takođe dobiti Android 5.0.

Pogledajte kako će to izgledati kada ažuriranje zakuca na vaša vrata!