Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5  najboljih pametnih telefona koji se mogu koristiti sa rukavicama!

5 najboljih pametnih telefona koji se mogu koristiti sa rukavicama!

Dolazi zima duga i hladna! Verovali ili ne već je decembar i kako stvari stoje veliki nas mrazevi čekaju! Ipak moramo da nastavimo sa životom ne narušavajući svoju svakodnevnicu. Napolju je hladno, nosite rukavice, a vi jednostavno morate da u hodu koristite telefon. Ali kako koristiti pametan telefon sa rukavicama?  

Znamo da postoje rukavice napravljene specijalno za ekrane osetljive na dodir, konkretno kod nas nisu toliko zastupljene i ne znamo tačno gde ih sebi možete priuštiti, a da to ne bude poručivanjem preko interneta. Srećom, poslednjih dve godine proizvode se telefoni koji mogu da se koriste i sa rukavicama, pa čak i onim vašim koje vam je baka isplela! Evo koji su to telefoni iz 2014 godine koji imaju povećanu osetljivost na dodir kako bi ste ih mogli koristiti sa rukavicama:

 



1. Nokia Lumia 830


Ovo je Windows Phone 8.1 uređaj sa ekranom od 5 inča, rezolucije 720p. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 400 Quad Core procesor u kombinaciji sa 1 GB RAM-a. Ima kamericu od 10 MPx, LTE konekciju, a celu postavku napaja baterija od 2.200 mAh. Ne samo da je jedan od najfinijih pristupačnih Windows Phone telefona, nego je jedan od retkih koji možete koristiti sa rukavicama na svojim rukama.

 

2. Huawei Ascend Mate 7


Mate 7 je tata linije Huawei telefona iz 2014 godine. Ova zver od telefona sa LCD 1080p ekranom od 6 inča ima i LTE konekciju koji vam internet preko SIM kartice pretvara u neviđeno brz surf! “Srce” koje kuca u Mate 7 je Kirin 925 Octa Core procesor uz 3GB RAM-a.Tu je i sokolovo oko od 13 MPx i ogromna zaliha energije tj. baterija sa 4100 mAh koja napaja sve ovo! Za sada, Android 4.4 igra glavnu ulogu, međutim očekuje se ažuriranje na LolliPop. Eto, sada znate koji fablet možete poneti sa sobom na skijanje!

 



3. Samsung Galaxy Note 4


Smatramo da Galaxy Note 4 ne treba mnogo pretstavljati u ovom trenutku. Zna se veoma dobro je on nosioc titule TOP 3 najboljih telefona 2014 godine i da jedan od najfunkcionalnijih fablet uređaja! Uz stotine funkcija koje Note 4 sadrži tu je tasterčić gde se dodirom na njega aktivira povećana osetljivost na dodir, kako bi korisnici mogli da ovaj telefon koriste sa rukavicama. Zamislite samo kako bi ste izgledali sa vašim omiljenim rukavicama i Note 4 telefonom u ruci!

 

4 Sony Xperia Z3 & Z3 Compact




Evo ronilaca  (IP68) koji se takođe dobro snalaze na hladnoći! Iz kompanije Sony dolazi nam dva telefona Z3 i njegova smanjena verzija Z3 compact. Oba imaju zavidnu postavku komponenti: Sanpdragon 801, 20.7 MPx kamericu 3GB RAM-a i td.  Na vrh svih ovih sjajnih karakteristika nalazi se povećana osetljivost na dodir koja ovaj telefon uvrstava u našu TOP 5 listu telefona koji se mogu koristiti sa rukavicama.

 

5. Oppo N3




Ne bi bilo fer da na ovoj listi ne spomenemo tj. stavimo veoma interesantni Oppo N3. Kinseka dika uz Meizu i Xiaomi, Oppo ima inzvaredan uređaj koji nam je stigao krajem oktobra. Nešto više o njegovim karakteristikama možete proćitati OVDE. Međutim samo ćemo kratko opisati ovaj pametni telefon kao spoj tekućih standarda, koji postavljaju ostali pametni telefoni i inovacije, koje samo nekolicina proizvođača ima hrabrost da iznesu. Znajući da Oppo vodi računa da ne izostavi ništa, nismo ni očekivali da N3 nema povećanu osetljivost na dodir, tako da ovaj model sasvim opravdano zaslužuje mesto na ovoj listi.