Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

IUNI U2 je čudovište iz Azije!

IUNI U2 je čudovište iz Azije!

Ako bi smo rekli da je jeftin telefon, naši čitaoci, odnosno vi bi ste sigurno u samom startu stekli utisak da je reč o nekoj kineskoj kopiji. Zato smo odlučili da započnemo sa “čudovištem iz Azije” koji je cenovno veoma pristupačan.

Iz ove kompanije nam dolaze jako simpatični telefoni visoke klase, njihov poslednji je U3. Obzirom da govorimo o U2 modelu, za U3 ćemo reći samo da je on primer napornog rada, kao i uspešan posao koji je imao za cilj da se nastavi dalje i napravi naslednik dostojan prethodniku.

 



U2 je uređaj kompletno obložen aluminijumom, koji u sebi sadrži komponente koje krase dosadašnje telefone visoke klase. U2 ima “Sharp” ekran dijagonale 4.7 inča sa rezolucijom od 1080 x 1920 što garantuje visoku gustinu piksela tj. ppi koji je impresivnih 469. Da se razumemo današnja dika Samsung-a, Galaxy S5 ima ppi 432, to vam valjda govori koliko je ovaj telefon u samom vrhu što se tiče ekrana. Ispod njega, spakovan je 2.2 Ghz QuadCore Snapdragon 800 čipset i 2/3GB RAM-a (u zavisnosti od verzije). Sa prednje strane “nadgleda” OmniVision 16 MPx kamerica sa objektivom f/2.2. Sve to uz led blic. Sa prednje strane je vrhunska selfi kamerica od 4 UltraPx. Svemu tome baterija od 2.200 mAh daje dovoljno energije za lagodan rad.

Sa druge strane, softverske naravno, U2 pokreće Android 4.3 Jelly Bean presvučen sa IUNI Interfejsom. Ispostavilo se da je taj interfejs rival Xiaomi-ovom MIUI, mada daleko je manje popularan. Po onome što smo uspeli da iskopamo za vas, slobodno možemo da donesemo zaključak da kompanija nije preterala sa IUNI Android interfejsom i nije dodala preterano mnogo “ekstra” opcija.

E sada ako se pitate koliko je to ¥999 ili ¥1199, u zavisnosti od verzije? Onda je odgovor šokirajuć. Cena U2 telefona je 162$ i 195$! U2 ide u dve verzije, jedna je sa 16 GB interne memorije i 2GB RAM-a, druga 32 GB interne memorije i 3GB RAM-a.

Jeste da je ovaj telefon objavljen još u martu ove godine, ali koliko mi znamo U2 nije baš poznat našoj javnosti. Bilo bi dobro kada bi se telefoni kompanija Oppo, Xiaomi i IUNI više prodavali kod nas. Za sada se ovi telefoni ne mogu naći na policama naših radnji.