Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lumia 930 je “odvalila” iPhone 6 Plus i Galaxy Note 4 na “slepom testu”!

Lumia 930 je “odvalila” iPhone 6 Plus i Galaxy Note 4 na “slepom testu”!

“Slepi test” podrazumeva fotografisanje u skoro neosvetljenim uslovima. U takvim okolnostima se najbolje može utvrditi da li je kamera stvarno kvalitetna kao što specifikacije govore ili ne. Pogledajte kako je Lumia 930 rasturila svoju konkurenciju!

Skorašnji “slepi test” na kome je bilo nekoliko različitih vodećih telefona raznih kompanija, rezultirao je pobedom Lumia 930 sa 20 MPx PureView kamericom. Među poraženima u tom testu su moćni iPhone 6 Plus, Samsung Note 4 i slični.

 



 

Ovaj test nije zasnovan na individualnom mišljenju, već je on osmišljen mnogo transparentije. Ideja je “nek publika odluči koji telefon je napravio bolju fotku”. Zato je poznat portal koji se bavi pametnim uređajima, Phone Arena, napravio različite fotke na različitim mestima u različitim uslovima osvetljenja sa šest različitih telefona. Nećemo više koristiti reč “različito”, dosta je bilo za danas! Šalimo se naravno, Lumia 930 je u ovom namećanju izašao kao pobednik sa 6032 glasa, pobedivši Galaxy Note 4 sa svega 100 glasova. Imajući u obzir da je Lumia 930 u suštini isti telefon kao Lumia Icon koji je Verzion pustio pod svojim okrivljem pre godinu dana, ovo je rezultat za poštovanje jer su karakteristike već sada matore.

iPhone 6 Plus se našao na trećem mestu u ovoj bitci kamerica sa 4344 glasova. Google Nexus 6 je zauzeo četrvto mesto, Galaxy S5 je peto, a novopredstavljeni HTC One M9 je na šestom mestu iako sadrži kamericu od 20 MPx.