Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Motorola G100 - Vrhunske performanse, odlične kamere  i ekran od 90 Hz!

Motorola G100 - Vrhunske performanse, odlične kamere i ekran od 90 Hz!

Naša recenzija Moto G100 telefona je pokazala da se radi o odličnom uređaju sa više nego realnom cenom. Sjajne karakteristike, kako na papiru tako i u praksi. Kamere neće razočarati, a sa ekranom ćete sigurno biti zadovoljni. Ostaje samo da vam se dopadne “na prvi pogled”.

Dakle, iz naslova ste već mogli da zaključite da je u pitanju ekstremno brz telefon, sa vrlo, vrlo moćnim Snapdragon 870 čipsetom. Da naglasimo, 5G spremnim čispetom!. Ali to nije sve, lista pozitivnih kritika je dugačka, a kompromisi se jedva naziru. Samo ćemo vam reći da su nas i njegove kamere vrlo lepo iznenadile, iako smo sumanjali da je upravo taj segment žrtvovan.

 



Naravno, postoje mnogi telefoni sa istim ili sličnim karakteristikama, ali za sada jedino Moto G100 može da ponudi gotovo premium karakteristike, po ceni od 45000 dinara. Dobro ste čuli, to je nekih 380 evra. I možda po prvi put imamo jedan telefon koji je povoljniji u Srbiji nego u ostatku Evrope.

Ok ok, znamo da uvod deluje bombastično i na neki način sladunjavo, ali to je samo zato što smo želeli da vam prenesemo naše iskreno oduševljenje. Moto G100 kao da je pravljen prema instrukcijama i potrebama naprednih korisnika, sa ne tako visokim budzetom. Sve najbitnije kod ovog telefona je ili odlično ili vrlo dobro. Uostalom, pročitajte naš detaljan test Moto G100 telefona i saznajte zašto smatramo da je on najbolja kuovina kada je reč o srednjoj klasi! Barem za sada.

Dizajn

Moto G100 na prvi pogled podseća na telefone sa početka 2020 godine, barem kada je dizajn u pitanju. Ima poleđinu koja se pod različitim uglom preliva iz zelene, u plavu pa u ljubičastu boju. Verujemo da će mnogi ovakav izgled Moto G100 telefona pronaći zanimljivim, barem oni koji se do sada tim dizajnom nisu zasitili tokom prethodnog perioda.



Tri kamere, ToF senzor, laserski fokus i LED blic su uokvireni i taj okvir je blago ispupčen. Sve skupa, zajedno sa prstenovima koji uokviruju kamere ponaosob, ispupčenje nije deblje od jednog milimetra. Jedva da se primećuje. Generalno je sve vrlo svedeno, u jednoj istoj boji i bez nekog naglašavanja sem na UltraWide kameru koja umesto običnog ima LED prsten koji je tu da dodatno osvetli kadar koji fotografišete ili snimate u makro režimu.

Levi bok telefona ima fiokicu za dve NanoSIM kartice ili eventualno za kombinaciju jedne NanoSIM i jedne MicroSD kartice. Iako fioka za kartice ima malu crvenu gumu koja sprečava prašinu i vodu da dospe unutar telefona, Moto G100 nije otporan na vodu, ali je otporan na kratak kontak sa vodom.



Odmah iznad fioke za SIM kartice se nalazi i posvećeni taster za Google asistenta koji je sve praktičniji i korisniji.



Na desnom boku borave tasteri za kontrolu tona telefona, doduše visoko pozicionirani. A ispod tih tastera je i čitač otiska prstiju koji služi kao taster za uključivanje telefona.

Sa donje strane telefona je rešetkica za zvučnik, koji je solidan ali budući da slušalica nema sekundarnu ulogu kao satelit, ton koji Moto G100 reprodukuje nije preterano visokog kvaliteta. Rekli bismo zadovoljavajuć.

Tu je i USB Tip C konektor, ali ovaj put 3.1 generacije. To je sjajna karakteristika koja omogućava vrlo brz protok podataka sa telefona na neki drugi uređaj. Naravno, USB 3.1 konektor i UFS 3.1 memorija za skladištenje podataka otvaraju neke nove horizonte telefonu o kojima ćemo kasnije govoriti. Sada ćemo samo istaći da su ovo karakteristike uglavnom premium telefona.

Vlasnici kvalitetnih slušalica koje imaju 3.5 mm audio konektor će se obradovati činjenici da Moto G100 poseduje isti. Ovo je u suštini uobičajena karakteristika telefona srednje klase, ali dobro je napomenuti da Motorola nije napravila kompromis u tom aspektu.

Kompromis je napravljen pri izboru materijala za izradu Moto G100 telefona. Da se razumemo, nema kompromisa kada je kvalitet izrade u pitanju jer je Moto G100 baš čvrst i sa odličnom završnicom. 

Da vam mi nismo rekli da je poleđina Moto G100 telefona plastična, kao i sam njegov ram, teško da biste to mogli sami da zaključite. Čak i kada telefon držite u ruci, verovatno ne biste posumnjali u privid staklene izrade sa metalnim ramom. Međutim, ako biste pokušali da zarijete neki oštar predmet u Moto G100 brzo biste shvatili da se radi o plastičnoj izradi.No, bez brige jer telefon dolazi sa silikonskom maskom u kutiji, te ogrebotine neće predstavljati pretnju po vaš telefon.

Usled velike baterije, Moto G100 teži 214 grama. Debeo je 10mm u struku, a 11mm tamo gde su kamere.

Sa prednje strane imamo prostran ekran, formata 21:9, sa 2 selfie kamere, standardnom i ultra širokom. Prorezi za kameru nisu baš najtanji jer se vide crni okviri oko kamera. Nekom to može biti iritantno, ali nama je skroz ok i nije nam to nešto smetalo tokom korišćenja telefona.

Moto G100 ima tanku slušalicu na samoj ivici prednje površine. Obzirom da postoji solidan prostor oko ekrana, čini nam se da je slušalica ipak mogla da bude i sekundarni zvučnik. Pretpostavljamo da je upravo tu Motorola štedela kako bi za ovakav jedan telefon mogla da definiše vrlo privlačnu cenu.

Telefon možda ima klizavu zadnju površinu, ali zbog “visokog dizajna” tj. ekrana koji je 21:9 formata, on super leži u ruci i nije podložan slučajnom ispadanju. Istina, ako biste jednom rukom pokušali da dohvatite vrh ekrana, to bionda bila ozbiljna gimnastika. Sem u slučaju da imate dugačke prste.

Dakle, ako podvučemo crtu, Motorola jeste uštedela pri izboru materijala za Moto G100, ali je to definitivno uradila sa stilom jer telefon izgleda odlično i skupoceno, bez obzira na “plastično odelo”.

 

Ekran

Ako se pomislili da je Motorola osakatila ekran Moto G100 telefona kako bi ostalo “nabudžila” što više, onda ste pogrešili. Moto G100 ima ekran dijagonale 6.7 inča. Dakle, veliki IPS LCD ekran je na raspolaganju. FullHD plus je rezolucije, sa prikazom nešto hladnijih boja. Osvetljenje ekrana ide do 560 nita, a gustina piskela je 409.

Ekran Moto G100 telefona je vrlo dobar i prilično svetao, čak i kada ga koristite u uslovima direktne sunčeve svetlosti tj napolju. Ruku na srce, kada je sunce jako, dešava se da ekran ne bude dovoljno svetao da biste lagodno sve mogli da vidite, ali to su retke situacije.

Takođe, ekran nije OLED ili AMOLED, ali je vrlo dobro osvetljen i nudi HDR 10 prikaz boja što će filmove i serije koje gledate preko Netflix ili HBO On Demand servisa načiniti daleko kvalitetnijim i živopisnijim.

Ovo nije sve jer Moto G100 ima ekran sa stopom osvežavanja do 90 herca! I što je najbolje, možete ga koristiti sa konstantnom stopom osvežavanja od 90 herca, ili podesiti da se ekran prebacuje automatski sa 60 na 90 herzca i nazad, u zavisnosti od toga šta trenutno radite na telefonu. 

Uglovi vidljivosti su odlični, tu nemamo zamerki. Jedino što smo primetili, a to je generalno slučaj kod većine LCD ekrana, je da je osvetljenje kod proreza za prednje, selfie kamere nešto slabije. 

LCD ekrani ne poseduju čuvenu AlwaysON funkciju jer nisu u mogućnosti da osvetle pojedinačne piksele. Ipak, Moto G100 ima nešto slično tome, a naziva se “Brzi ekran”. U pitanju je funkcija koja imitira AlwaysON pa samim tim, kada podignete Moto G100 ili dodirnete ekran dok je on isključen, pojaviće vam se brze informacije. Dakle, ekran će se na kratko uključiti i prikazati vam vreme, napunjenost baterije, datum i ostale brze informacije.

Motorola je takođe štedela kod ekrana, ali ne u toj meri koja bi mogla da naškodi korisničkom iskustvu. Naime, ekran jeste IPS LCD i ne može se meriti sa AMOLED ekranima, ali sa druge strane on uspeva da prikaže vrlo oštru, dobro osvetljenu sliku, bogatu živopisnim bojama.

Performanse

Moto G100 je prava zverka od mašine jer poseduje novi super brzi Snapdragon 870 čipset koji je zapravo unapređena verzija Snapdragon 865 modela. Naime, radi se unapređenom čipsetu, visokih performansi, baziran na sedmo nanometarskoj arhitekturi. 

Poseduje četiri ekonomična jezgra klokovanih na 1.8 ghz. Zatim tri krio 585 jezgra klokovanih na 2.4 ghz i jedno jezgro klokovano na čak 3.2 ghz! Tu je naravno i Adreno 650 grafički čip uparen sa 8 GB ram memorije i super brzom internom memorijom kapaciteta 128 GB.

Pomenute karakteristike, uz 90 herca ekran, ostavljaju vrlo, vrlo impozantan utisak na korisnika. Ne postoji zadatak kojem Moto G100 nije dorastao. Sve radi brzo, odazivno i bez greške. Naravno, tome doprinosi i čist, ne preterano modifikovan Android 11 koji zapravo pokreće Moto G100.

Na svim benchmark testovima je Moto G100 telefon postigao odlične rezultate. Poređenja radi, Na jednojezgarnom Geegbench 5 testu, Moto G100 je postigao 962 bodova, što ga pozicionira iznad Galaxy S21 Ultra 5G telefona na listi. Sa druge strane, na višejezgarnom testu, Moto G100 je postigao 2866 bodova pa je samom tim odmah iznad Note 20 Ultra modela. Ovo valjda dovoljno govori o snazi Moto G100 telefona.

Gejming na ekranu od 90 herca i na telefonu sa ovakvim karakteristikama je odlično iskustvo! Sve radi bez greške i bez pregrejavanja! A da ugođaj bude još bolji, tu je gaming režim tj. plutajući taster koji nudi par korisnih opcija tokom igranja igrica.

Kao što vidite, radi se o jednom vrlo pametno spakovanom telefonu sa performansama ravnim gotovo premium uređajima. Ali opet, sa druge strane, čemu tako visoke performanse ukoliko one ne mogu biti iskorišćene na pravi način? Složićete se sa nama da ne žele svi dobar čipset i brz telefon samo zbog igrica. 

Moto G100 zahvaljujući odličnom čipsetu, UFS 3.1 internoj memoriji i USB 3.1 konektoru nudi i takozvanu “Ready For” funkciju koja vam omogućava da telefon koristite u svojstvu računara kada ga HDMI kablom povežete sa monitorom ili TV-om. Dakle, povežete telefon sa nekim ekranom, tastaturom i mišem i dobili ste praktično najkompaktniji office računar za neke redovne kancelarijske aktivnosti. Shodno tome, Moto G100 nije samo moćna mašina na papiru već i u praksi jer pored zabave nudi i neke produktivne mogućnosti.

“Ready For” ima još tri režima. Jedan od njih je i “igra” režim koji vam omogućava da igrate igrice na velikim ekranima bez kašnjenja slike ili bilo kakvih umanjenja performansi po bilo kojoj osnovi. Takođe, možete povezati bluetooth kontroler i tako praktično dobijete mini Android konzolu!

Zatim je tu TV režim, koji vam omogućava da koristite video i TV aplikacije na velikim ekranima uz korisnički izgled nalik onom koji se koristi na pametnim televizorima.

I na kraju, poslednji “video ćaskanje” režim vam omogućava da obavljate video pozive na velikim ekranima, koristeći zadnje, kvalitetnije kamere telefona. Takođe, “video ćaskanje” režim vam omogućava da podesite praćenje lica pa tako ako se krećete, kamere će uvek kadrirati vaše lice i pratiti vas.

Ok, jasno je da se radi o moćnom telefonu. Međutim, ostaje pitanje da li je Moto G100 opremljen svim pratećim modulima i senzorima ili je baš tu on osakaćen. Nadražićemo vaše mozgove informacijom da Moto G100 ima i najnoviji WiFi 6 modul za brz i stabilan internet. Tu je i ekonomični Bluetooth 5.1 modul, zajedno sa svim GPS modulima kao što su GLONASS, GALILEO, A-GPS…

Naravno, svi osnovni senzori poput žiroskopa, kompasa, senzora za blizinu i ubrzanje su takođe prisutni, uz NFC koji vam omogućava mnogo toga, ali pre svega da telefonom bezkontaktno plaćate na terminalima. 

Možda trenutno nije tako bitno, ali Moto G100 telefon dolazi sa 5G podrškom pa tako kada 5G postane široko dostupan kod nas, ovaj telefon će leteteti kada je mobilni internet u pitanju!

Baterija

Moto G100 ima bateriju kapaciteta 5000 mAh, koja bi trebalo da obezbedi bar 2 dana prosečnog korišćenja. Čini nam se da bi baterija uz malo bolju optimizaciju mogla i bolje rezultate da postigne, ali trenutno ni 2 dana prosečnog korišćenja nije loša statistika. Naravno, svaka baterija može da se iscedi za manje od jednog dana pa samim tim treba imati u vidu to kako koristite telefon. Za većinu će donja granica biti jedan dan, srednja dan ipo i gornja dva dana.

Bez obzira na to što Moto G100 ima sve odlike premium uređaja, on ipak dolazi sa brzim punjačem od 20W. Znači, ne prati se trend skupocenih telefona te niste uslovljeni da posebno kupujete punjač. Baterija se može napuniti od 0 do 100% za nekih 2 sata što je sasvim korektno. 


Korisnički izgled

Ako nas pratite i ako ste pročitali bar nekoliko naših recenzija, onda znate da mi volimo čist, ne previše modifikovani korisnički izgled. Upravo time Motorola može da se pohvali jer gotovo sve njihove telefone pokreće čist i relativno najnoviji Android operativni sistem.

Takav je slučaj i sa Moto G100 modelom. Pokreće ga Android 11, bez nekog posebnog launcher-a, ali sa nekim Motorola modifikacijama koje ne morate obavezno koristiti.

Ono što je super je da sve te modifikacije koja je Motorola uključila kod Moto G100 modela su skupljene pod krovom “Moto” aplikacije. Da se razumemo, sve te moto modifikacije se mogu pronaći unutar podešavanja telefona, ali radi lakšeg pronalaženja i boljeg upoznavanja sa njima, tu je Moto aplikacija. Ona hijerarhijski i slikovito prikazuje te neke dodatne funkcije i opcije koje Moto G100 ima.

Dakle, tu su neke opcije za personalizovanje izgleda telefona, kao što su stilovi recimo- Zatim su tu gesture kao što je brz okret za aktiviranje kamere i tome slično. Sve u svemu, vrlo korisna aplikacija.

Sve ostalo je manje više to. Sve je čisto i sterilno. Na vama je da stilizujete izgled koristeći neke launchere i tome slično.


Kamera

Na kraju, kada se podvuče linija, ako telefon nema dobre kamere, sve ostalo nekako pada u vodu. Sreća po Moto G100, on ne zaranja u vodu jer njegove kamere su vrlo dobre! Iako možda deluje da Moto G100 raspolaže sa 4 zadnje kamere, to nije slučaj.

Sa zadnje strane imamo glavnu, standardnu kameru od 64 MPx, sa 1.7 otvorom blende i faznim tj. laserskim autofokusom. Sekundarna kamera je ultraširoka, rezolucije 16 MPx, sa sočivima čiji se raspon vidljivosti proseže do čak 117 stepeni.

Treća kamera je 2 MPx i ona služi kao senzor dubine. Ona se upošljava kada pravite one portrait fotografije.  I četvrta kamera je ToF senzor pa smo zato istakli da Moto G100 naizgled ima 4 kamere. Realnosti je takva da ovaj telefon ima 2 kamere i 2 senzora. Dodaćemo da ovu postavku potkepljuje i DualLED blic u slučaju da zatreba.

Pre nego što vam pokažemo kakve fotografije i video snimke kamere prave, istaći ćemo da Motorola G100 nema telephoto kameru, ali može da digitalno zumira. Zahvaljujući softerskoj optimizaciji, 2x digitalno zoom deluje mnogo bolje nego kada biste kropovali sliku. 

Takođe, Moto G100 nema optičku stabilizaciju slike, ali zato upošljava digitalnu stabilizaciju i kod glavne kamere, ali i kod ultra širokougaone, što je inače redak slučaj jer kamere sa baš širokim uglom vidljivosti ne zahtevaju stabilizaciju.

Ono što ovu postavku kamera čini posebnom je LED prsten oko ultraširokugaone kamere jer ona služi i kao makro kamera. Samim tim, moguće je prići do 3-4 cm subjektu koji fotografišete i napraviti prava mala remek dela koristeći makro režim i taj LED prsten oko kamere. Dodatno osvetljenje koje taj LED prsten isporučuje omogućava kameri da se fokusira na najsitnije detalje. Fotografije i snimci budu nalik onim mikroskopskim.

Još jedna zanimljvost je to što je fokus brz i precizan zahvaljujući faznom i laserskom autofokusu. To znači da ćete retko kada dobiti mutne i ne fukusirane fotografije i video snimke, čak i u lošijim ulsovima osvetljenja. 

Ono što nas je baš prijatno iznenadilo je kamera aplikacija koja nudi mnoštvo korisnih režima, funkcija i opcija. Osim onih uobičajenih, izdvojili bismo “Sinemagraf” režim koji vam omogućava da pravite artističke GIF fotografije tako što ćete sami odabrati koji deo će se pomerati, a koji ne.

“Spot boja” je takođe zanimljiv režim koji vam omogućava da odmah, pre okidanja fotografije, odaberete jednu boju koja će biti vidljiva, dok će sve ostalo biti crno belo.

A ako želite fotografiju sa što više detalja jer planirate da je zumirate ili uredite nakon okidanja, onda je “Ultra-Res” pravi režim za taj scenario.

Što se video zapisa tiče, izdvojili bismo portrait režim koji vam omogućava da pravite video snimke sa zamagljenom pozadinom subjekta koji snimate. Isto tako, izdvojili bismo i “dvojno snimanje” režim koji vam omogućava da odjednom napravite video zadnjom i prednjom kamerom. Super je to što možete birati koje će se kamere koristiti prilikom snimanja, da li će to biti standardna ili ultraširokougaona.

Uobičajenim podešavanjima kamere se pristupa dodirom na mehanički taster u gornjem desnom uglu ekrana. Tu možete podesiti format fotografija i video zapisa, aktivirati neke gesture za okidanje, kao i alate poput mreža, nivelira, audio zuma i tome slično.

U okviru ovih podešavanja imate opcije koje upošljavaju veštačku inteligenciju te vas toplo savetujemo da ih sve aktivirate. One će vam bez sumnje obezbediti najbolje rezultate.

U standardnim podešavanjima kamere nećete pronaći opciju za odabir rezolucije videa, framerate, stabilizaciju i slično. Njima pristupate prevlačenjem prsta sa dna prema vrhu ekrana dok ste u kamera aplikaciji. Tada ćete dobiti opcije za aktiviranje blica, promenu razmere videa ili fotografije, za aktiviranje stabilizacije, za promenu rezolucije videa, za promenu framerate i za isključivanje mikrofona.

Bitno je da znate da je Moto G100 sposoban da napravi FullHD i 4K video zapise sa elektronskom stabilizacijom videa i 60 frejmova po sekundi. Dok stabilizacija vida nije dostupna za 6K video snimanje. Takođe, kada snimate video u 6K, moguće je koristiti samo 30 frame-ova po sekundi. Bitna napomena je i to da elektronska stabilizacija malo kropuje video za razliku od one optičke pa tako vaš kadar može biti nešto krupniji kada koristite stabilizaciju.

Fotografije su uvek u fokusu i pune su detalja, bez obzira koju kameru koristite. Dinamički raspon je vrlo dobar ako nas pitate, ali je kod ultraširokougaone za nijansu slabiji. 

Doduše, ako uporedite fotografiju načinjenu glavnom kamerom sa fotografijom koju ste okunuli ultraširokouganom kamerom, nećete primetiti neke razlike, sem tog malo slabijeg dinamičkog raspona. Možda ultraširokougaona kamera za nijansu jače eksponira fotografiju, ali to su jedva primetne razlike koje mogu uočiti samo oni koji je traže.

Boje su precizne, ali nekada mogu biti i previše naglašene. Međutim, to se može rešiti isključivanjem veštačke inteligencije u podešavanju telefona. Ono što smo primetili je da se zelena baš ističe i da se zbog toga gube detalji u tim delovima fotografije.

Sve u svemu, retke su situacije u kojima Moto G100 neće okinuti kvalitetnu fotografiju. Ruku na srce, noću se kamere ne snalaze baš najbolje, pa ako ne koristite noćni režim, fotografije budu previše tamne i zamućene. Ali ako aktivirate noćni režim, fotografije će biti nešto bolje i po našem mišljenju, upotrebljive. Primećuje se šum, pogotovo kada se fotografija uveća, ali je zato fotografija oštrija i bogatija detaljima i bojama. 

Što se ultraširokougaone kamere tiče, ona nema noćni režim te je praktično neupotrebljiva u tim baš lošim uslovima osvetljenja. Isto važi i za prednje kamere. 

Jedan veliki plus je to što ultraširokougaonu kameru možete koristiti kao makro kameru i tako napravite neke vrlo zanimljive snimke i fotografije. Kao što možete da vidite, fotografije izgledaju kao da ste ih načinili putem nekog mikroskopa, a ne kamerom telefona. Prstenasti LED blic tj. lampa dodatno obogaćuju makro fotografije i video snimke.

Selfie postavka kamera će sigurno mnoge obradovati. Većina premium telefona se ne mogu pohvaliti standardnom i ultraširokouganom slefie kamerom. Moto G100 može time da se šepuri, ali ne previše jer to nisu kamere viskih performansi.

Naime, glavna prednja kamera ima 16 mpx, sa f/2.2 otvorom blende, a sekundarna ultraširoka kamera je 8 MPx, sa f/2.4 otvorom blende. Fotografije u odličnim i solidnim uslovima osvetljenja budu super, sa solidnim nivoom detalja i vrlo korektnim prikazom boja. 

Možda su selfie fotografije načinjene ultraširokouganom kamerom oštrije, ali usled manjeg otvora blende su i tamnije, sa malo šuma u ćoškovima.

Selfie fotografije načinjene glavnom kamerom imaju taj mekani izgled, kao da je aktiviran neki režim ulepšavanja, iako naravno to nije bio slučaj.

A kada se ne daj Boze aktivira taj režim ulepšavanja, onda dobijete fotografiju sa baby face-om, da tako kažemo. Taj režim ulepšavanja vas maltene vrati u pelene.

Šalu na stranu, sveukupno se radi o vrlo dobrim kamerama sa kojim ćete sigurno biti zadovoljni.  Video zapisi prednjim kamera su zadovoljavajući, a fotografije vrlo dobre, bez obzira da li koristite sirokougaonu prednju kameru ili onu standardnu. Naravno, bitno je da znate da je dinamički raspon prednjih kamera slabiji i da ako imate jak izvor svetla iza vas, kamere neće uspeti da tu ekspoziciju kalibrišu na najbolji način.

Naravno, najbolje je da pogledate fotografije i video snimke koje smo načinili kamerama Moto G100 telefona i sami procenite da li vam se kvalitet dopada ili ne. To možete učiniti pristupom albumu koji smo napravili za vas. Evo linka:

>> Motorola G100 - Fotografije i video zapisi <<

Zaključak

Kao što vidite, radi se o izvanrednom telefonu koji za svoju cenu od 45000 dinara donosi brojne korisne funkcije i opcije. Kompromisa gotovo da nema jer su napravljeni tako da korisnicima to neće previše smetati. Pa tako, Moto G100 donosi vrhunske performanse, solidan ekran od 90 herca i kamere za skoro svaku priliku. 

Izrada telefona možda nije od stakla i metala, ali je i dalje kvalitetna, bez obzira na to što je od plastike. Ekran nije AMOLED i 4K rezolucije, ali i dalje ima sjajan prikaz slike, sa 90 herca stopom osvežavanja. Dovoljno za gejmere ako nas pitate! Baterija nema super brzo punjenje, ali je zato velikog kapaciteta i puni se za 2 sata što je sasvim korektno. Moto G100 nema stereo zvučnike, ali ima super brzu internu memoriju i USB 3.1 konektor za povezivanje sa velikim ekranom. I ne zaboravite, Moto G100 je 5G spreman telefon.

Dakle, kompromisa ima, nije da ih nema, ali nam deluje da su napravljeni prema preferencama većine. 

Evo naših ocena:

Baterija - 9.0/10 > Baterija je velikog kapaciteta, 5000 mAh, sa brzim punjenjem od 20W. Potrošnja nije baš najbolje optimizovana.

Dizajn - 7.5/10 > Dizajn je prilično moderan. Čvrsta izrada, ali plastična izrada.

Ekran - 8.5/10 > Prostran IPS LCD ekran, sa 90 Hz za dobar gaming.

Funkcije - 9.0/10 > Gotovo ne modifikovani Android 11 pokreće Moto G100. Nešto malo modifikacija koje ima su vrlo korisne gesture, opcije i funkcije.

Operativni sistem - 10/10 > Pokreće ga trenutno poslednja verzija Android-a.

Kamera - 8.0/10 > Prednje i zadnje kamere su vrlo dobre. Odlično se snalaze danju, dok noću nisu baš najbolje. Noćni režim ima samo glavna kamera.

Performanse - 9.0/10 > Performanse su ključni momenat Moto G100 telefona, Snapdragon 870 to i potvrđuje. Bez greške!