Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji način da budete u toku sa svim filmovima, serijama, utakmicama! (VIDEO)

Najbolji način da budete u toku sa svim filmovima, serijama, utakmicama! (VIDEO)

Uz pomoć TV Program aplikacije možete saznati kada će početi neki zanimljiv film, o čemu se neki film, serija tj. emisija radi, ili na kojem programu se emituje određena utakmica! Čak je moguće podesiti podsetnik koji će vas alarmirati 10 minuta pred početak programa koji želite da gledate.

 

TV Program je prilično jednostavna aplikacija, sa vrlo konkretnim i intuitivnim dizajnom. U svega par dodira možete saznati šta se trenutno emituje na TV-u, uključujući sve kategorije sadržaja.



 

Za razliku od ostalih sličnih aplikacija ili servisa, TV Program nudi koncizan prikaz sadržaja koji se emituje trenutno, ali i u narednih dva dana. Evo kako zapravo aplikacija izgleda, kako su kategorije organizovane i koje sve opcije poseduje.

Pre nego što nastavimo, bitno je da zante da je aplikacija dostupna na Google Play i App Store prodavnicama tako da ako imate iPhone ili Android uređaj, možete je odmah preuzmete sa priloženih linkova:

>> Android - TV Program <<

>>iOS - TV Program <<



Jednom kada pokrenete TV Program aplikaciju, izlistaće vam se program koji se trenutno emituje na svim kanalima koji su dostupni kod nas i u reguonu. Dakle, aplikacija ne obuhvata prikaz programa onih kanala koji imaju samo nacionalnu fekvenciju, već i onih koji se emituju putem kablovskih provajdera.

Shodno tome, kategorija “Trenutno na programu” je praktično i početna stranica TV Program aplikacije. Program je izlistan tako što prikazuje tri emisije po kanalu. Ako pogledamo listu, vidimo da je recimo RTS 1 kanal u naslovu, a da ispod njega imamo tri emisije od kojih se jedna trenutno emituje, a ostale dve predstavljaju već emitovanu ili nadolazeću emisiju.



Ostalim kategorijama se pristupa dodirom na takozvani “sendvič” taster koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana. Naredna kategorija je “Televizije” i ona je tu kako bi prikazala program prema kanalima. Oni su organizovani tako da u početku imamo nacionalne kanale, pa zatim filmske, dokumentarne, sportske itd, itd…

Kada se dodirne na neki od kanal, prikazuje se celokupan program za tekući dan, ali i program za naredna dva dana. U zavisnosti od popularnosti kanala, postoji mogućnost pristupiti dodatnim informacijama o emisiji, filmu ili seriji koja se emituje u određeno vreme. Pristupa se naravno dodirom na određen program nakon čega se prikazuju informacije u vidu opisa, tipa programa tj. da li se radi o informativnom programu ili o nekom dokumentarnom i slično. Za određen tip programa, kao što su serije i filmovi, često možete pogledati i promo video, odnosno “trailer”, i tako se bolje upoznati sa sadržajem.



Nova verzija TV Program aplikacije, koja je upravo lansirana, donosi i nove funkcije. Jedna od značajnijih je taster za postavljanje podsetnika za program koji tek treba da se emituje. To je itekako korisno jer će vas podsetiti kada počinje film koji već odavno želite da pogledate ili utakmica za koju smatrate da će biti zanimljiva. Podsetnik za sada funkcioniše tako da se aktivira 10 minuta pred početak programa. Apsolutno svaki kanal ima “Alarm” taster, čak i za program koji je već emitovan. To bi u suštini moglo da se promeni tako da već emitovan program nema taj taster u produžetku kako ne bi pravio zabunu. Inače, kada dodirnete alarm taster, on prikazuje informaciju “dodali ste podsetnik koji će vas alarmirati 10 minuta pre emisije”.

Bilo bi lepo da u budućnosti možemo da postavimo podsetnik koji će se oglasiti možda pola sata ili sat vremena pred početak programa jer nekada 10 minuta jednostavno nije dovoljno.

Imamo neke iformacije da će tvorci TV Program aplikacije povezati određene kanale sa zvaničnim internet “strimovima” ili DVR servisom koji naknadno prikazje snimljen program. Dakle, u produžetku naziva kanala bi trebalo da postoji taster koji vodi ka strimu, a u produžetku naziva programa, tog istog kanala, bi trebalo da bude taster koji vodi ka DVR servisu.

Sledeća dve kategorije su po nama vrlo korisne i možda ključne po pitanju TV Program aplikacije jer na brz način prikazuju koje se to serije ili filmovi emituju u tekućem ili naredna dva dana. Lista je takva da prikazuje naziv kanala, u svojstvu ikonice, i naziv filma tj. serije ako ste u “Serije” kategoriji. Naravno, u produžetku se nalazi korisni “Alarm” taster ukoliko spazite film koji ne biste da propustite.

TV Program sajt, čija je inače aplikacija, se trudi da većinu sadržaja kao što su serije i filmovi pokrije sa detaljnim informacijama, promo videom, recenzijama i ocenama. Shodno tome, kategrije kao što su “Filmovi” i “Serije” imaju dodatne informacije za većinu nadolazećeg programa što vam pruža mogućnst da odmah procenite da li će vam nadolazeća epizoda tj. film biti zanimljiv ili ne. Za nekog ko želi da svoja 2 sata viška vremena u burnoj nedelji provede opuštajući se gledajući kvalitetan film, TV Program aplikacija može biti presuđujuća alatka.

Kategorije “Sport, Dokumentarni, TV Show i Crtani filmovi” su baš kao i kategroije “Filmovi i Serije”, bez razlike po pitanju dizajna i funkcionalnosti. Ono što bismo dodali je da “Sport” kategorija često može biti od velike koristi za one koji nemaju informaciju na kojem se programu emituje utakmica koju žele da prate. Pristupanjem “Sport” kategoriji možete pronaći vreme kada bi ta utakmica trebalo da se odigra i tako saznati na kom programu će se emitovati. Eto, u svega tri dodira dolazite do vrlo korisnih informacija. Bez Google-anja, da napomenemo.

I na kraju imamo kategoriju “Podsetnik” koja prikazuje sve podsetnike koji su ranije postavljeni. Dakle, imate ikonicu kanala, vreme kada se program emituje, naziv programa koji se emituje i taster za uklanjanje alarma. Još jedan naš predlog tvorcima TV Program aplikacije je da omoguće pristup dodatnim informacijama programa koji se emituje, direktno iz podsetnik kategorije.