Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji veliki Android telefoni trenutno!

Najbolji veliki Android telefoni trenutno!

Evo koji su to najbolji fablet telefoni koje pokreće Android platforma. To znači vrhunske karakteristike, dizajn, izrada i ekran čija dijagonala nije ispod 5.5 inča. 

Dugo nismo pisali o tome koji su to najbolji telefoni trenutno. Mnogo toga se promenilo, pa i sam trend koji nekako nalaže da je vreme za telefone većih dijagonala.

 



Upravo iz tog razloga vam ovaj put pišemo koji su to najbolji veliki Android telefoni. Naravno, pod “veliki” mislimo na dugačku dijagonalu ekrana telefona.

Galaxy Note 8

Nema tu mnogo dilema koji će to model zauzeti tron ove liste kao najbolji Android telefon čija je dijagonala ekrana dugačka. Samsung je ove godine ispravio sve greške neuspelog Galaxy Note 7 modela i iskoristio sve prednosti Galaxy S8 Plus telefona kako bi napravio gotovo perfektan teleofon. Naravno, vodeći se tom filozofiojom da ekran treba biti što veći, a telo telefona što manje, Galaxy Note 8 ima minimalne ivice oko ekrana.

>> Samsung Galaxy Note8 - karakteristike i cene <<

Ove godine je Samsung ispratio apsolutno sve trendove pa tako pored sjajnog ekrana i dizjana, Galaxy Note 8 ima dve zadnje kamere koje su prema DxOMark testovima najbolje. Doduše, bile su najbolje dok se nije pojavio Google Pixel 2 XL telefon.

Kao i uvek, olovčica Galaxy Note 8 telefona dolazi sa novim funkcijama, a jedna od njih je Live Messages. Galaxy Note 8 telefon bez pogovora ima najnapredniju stylus olovčicu od svoh prenosivih uređaja današnjice.

Ono na šta su svi nekako prestali da obraćaju pažnju je kvalitet ekrana. Verovatno jer su navikli da Galaxy Note telefoni imaju vrhunski ekran uvek. Dobro je istaći da ove godine, Super AMOLED ekran Galaxy Note 8 telefona ima čak 1200 niti osvetljenja što obezbeđuje odlično korisničko iskustvo pri korišćenju uređaja vani, kada je sunce jako.



O performansama je možda bezveze govoriti jer karakteristike govore same za sebe. Naime, Galaxy Note 8 ima čak 6 GB RAM-a, najnoviji Snapdragon 835 čipset što se modela za S.A.D. tiče, a Exynos 8895 čipset za internacionalnu verziju i Mali G71 tj. Adreno 540 grafički čip.

Dakle, nema sumnje da se radi o vrhunskom telefonu. Jedini nedostatak je previsoka cena za jedan telefon. No, i to je u poslednje vreme postalo sasvim normalno. Pisali smo vam o tom suludom trendu u jednom od naših tekstova. Zanimljiv je. Pročitajte ga.

>> Današnji flagship telefoni su kao luksuzne torbe za žene! <<



Huawei Mate 9

Huawei je uspeo da napravi velike pomake proteklih par godina. Jedan od novijih flagship telefona, Mate 9, je uspeo da oduševi mnoge koji su u potrazi za vrhunskim telefonom, velikog ekrana i prihvatljive cene.

>> Huawei Mate 9 - karakteristike i cene <<

Huawei Mate 9 ima kvalitetan ekran dijagonale 5.9 inča, rezolucije 1080p. On raspolaže sa 64 GB interne memorije sa mogućnošću proširenja putem MicroSD kartice, kao i sa 4 GB RAM-a. Sve ovo uz njihov Kirin 960 čipset, perfromanse Mate 9 telefona su inzvaredne! EMUI 5 radi sjajno, bez greška i bilo kakvih poteškoća. Doduše, on je malo drugačiji i nekome može biti teško da se privikne.



I Huawei Mate 9 ima dve zadnje kamere od kojih je jedna monohromatska, a jedna RGB. Senzor koji beleži fotografije u boji je rezolucije 12 MPx, dok je monogramtski zenzor rezolucije 20 MPx. Mi smo imali prilike da testiramo Huawei Mate 9 gde smo odradili i poseban test njegovih kamera. U tom momentu smo bili oduševljeni jer je Huawei u saradnji sa nemačkom Leica kompanijom napavila nešto sasvim čudesno za jedan cenovni rag telefona koji ima Mate 9. Da podsetimo, Huawei Mate 9 upošljava drugu generaciju Leica kamera, istu onu koju koristi Huawei P10 koji se kasnije pojavio.

Ono što je takođe ogroman plus kod ovog modela je njegova baterija i čvrsta metalna izrada. Ako ste u potrazi za moćnim, kvalitetnim telefonom čiji je ekran velike dijagonale, a čija baterija ima dug vek, onda je to definitivno Huawei Mate 9!

LG V30

Najnoviji model LG kompanije, LG V30, je oduševio sve one koji nisu bili prezadovoljni LG G6 telefonom. Za razliku od LG V20 i V10 modela, V30 je praktično unapređeni LG G6, barem kada su dizajn i kamere u pitanju.

>> LG V30 - karakteristike i cene <<

Ovo je jedan od prvih LG telefona koji dolazi sa OLED ekranom, dijagonale 6 inča, što ga svakako čini fablet uređajem sa vrhunskim prostranim ekranom. To je jedan vrlo pametan potez kompanije i dobar korak napred. Ako do sada niste čuli za ovaj model, a moguće da niste jer još nije dostupan kod nas, on ima karakteristike jednog flagship telefona.

Pa tako, LG V30 rasplaže Snapdragon 835 čipsetom, koji je trenutno najbolji od svih. Zatim ima 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja može biti proširena pomoću MicroSD kartice. Osim toga što je LG V30 izuzetno moćan uređaj, on ima i sjajnu postavku kamera. Pa tako, LG V30 pozadi ima dve kamere. Jedna upošljava senzor rezolucije 16 MPx sa f/1.6 otvorom blende i optičkom stabilizacijom slike. A druga raspolaže senzorom rezolucije 13 MPx sa f/1.9 otvorom blende i svetlijim širokougaonim objektivom koji obuhvata ugao vidljivosti od čak 120 stepeni.

>> Najbolji LG telefoni trenutno! [2017] <<

Budući da je LG V30 napravljen sa tim ciljem da on bude izbor svih koji žele vrhunsku fotografiju u snimak, nije ni čudno što dolazi sa mnogo multimedijskih funkcija. Takođe, telefon ima sjajnu postavku mikrofona koji mogu veoma kvalitetno zabeležiti ton. Naravno, tu je i Quad DAC audio čipset za kvalitetnije audio korisničko iskustvo.

Ono što su možda svi zaljubljenici u LG telefone čekali je ti ta otpornost na vodu i perašinu. Srećom, sjajni LG V30 ima IP68 sertifikat što garantuje normalan rad telefona pod vodom.

Razlog zbog čega smo LG V30 uvrstili na našu listu najboljih telefona sa velikim ekranom je pristupačna cena. Ovo je jedan od najpovoljnijih flagship telefona koji ima apsolutno sve što imaju i ostali jako skuplji telefoni.