Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo šta je sve zanimljivo predstavljeno na CES 2017 sajmu!

Evo šta je sve zanimljivo predstavljeno na CES 2017 sajmu!

Ovogodišnji sajam potrošačke elektronike - CES 2017 - je protekao onako kako smo svi očekivali - veoma uzbudljivo! Evo koji su to zanimljivi proizvodi predstavljeni, a da smo mi pisali o njima…

“Consumer Electronics Show” ili skraćeno CES je u prevodu sajam potrošačke elektronike. Ove godine, CES obeležava 50 godina postojanja. Međutim, to ne znači da se održalo 50 sajma potrošačke elektronike. Tačnije, prvi CES se održao u New York gradu, 1967. godine, početkom od 24. do 28. juna, u Hilton i Americana hotelima. Nekako su od samog starta televizori i radio tehnologije uvek bile u centru pažnje kada je ovaj sajam u pitanju.

 



Možda i jedini put, 1993. godine, CES je bio otvoren za javnost pa je tako bilo ko mogao doći i upoznati se sa novim tehnologijama. Od te godine, pa do ove, CES se održavao većinom u Las Vegas gradu, a uvek u California državi. Svi naredni CES sajmovi su bili zatvoreni za javnost i pretežno su novinari mogli prisustvovati kao gosti.

Jedna zanimljivost koja je obeležila ovogodišnji CES sajam je to da je novi Razer laptop, koji je još u fazi razvijanja, ukraden! Dakle, laptop koji je nosio naziv “Project Valerie” je nekako ukraden sa CES-a gde je nakon par nedelja osvanuo na kineskom sajtu na kom se prodaje po ceni od 21.700$. Razer je odmah po saznanju da im je laptop ukraden objavio da će “poštenom” ponalazaču dodeliti nagradu od 25.000$ što i nije suma novca koja bi nekog obradovala više od laptop mašine koja ima tri 4K ekrana i veoma snažne karakteristike!

Međutim, CES 2017 nećemo pamititi samo po ovom kriminalnom događaju, već i po mnogim zanimljivim proizvodima koji su tu predstavljeni. Evo liste proizvoda o kojim smo mi pisali:

Xiaomi MiTV 4

Xiaomi je je predstavio prvi modularni TV, vrhunskog dizajna, sa softverom koji koristi veštačku inteligenciju. Radi se o televizoru koji sve ostavlja bez daha!

Xiaomi je predstavio novi, modularni Mi TV 4 vrhunskog dizajna! [CES 2017]

Резултат слика за Xiaomi Mi TV 4



NVIDIA SHIELD

NVIDIA SHIELD je dobio neke novitete u vidu novih dimenzija, novog kontrolera i daljinskog. Što se unutrašnjosti tiče, karakteristike su gotovo identične.  Više o novitetima pročitajte na priloženom linku:

Novi SHIELD Android TV je sada kompaktniji, ima novi kontroler i daljinac! [CES 2017] (VIDEO)

Резултат слика за NVIDIA SHIELD 2017

Dish AirTV Player

Ko god da misli da TV box ne može biti bolji, vara se! AirTV Player je odličan TV box koji kombinuje emitovanje kanala preko neta, kao i emitovanje kanala preko antene! Pride, tu je i Android TV platforma, aplikacije i još mnogo toga!



Dish je predstavio novi 4K AirTV Player kojeg pokreće Android TV! [CES 2017] (VIDEO)

Резултат слика за Dish AirTV Player

Flir One

Termalne kamere nisu potpun novitet, ali u svojstvu dodatka za Android uređaj jesu! Kompanija Flir Systems je napravila naprednu termalnu kameru koja može da detektuje tačnu temperaturu subjekta ili objekta koji fotografišete ili snimate. Više o svemu pročitajte na priloženom linku.



Flir One i Flir One Pro su nove termalne kamere za Android uređaje! [CES 2017]

Резултат слика за Flir One

BlackBerry Mercury

BlackBerry se vraća sa još jednim Android uređajem koji će mnogi obožavatelji fizičkih tastatura sigurno obožavati. Ima tu mnoštvo noviteta i zanimljivosti koje će privući pažnju čak i onima koji do sada nisu voleli ovaj brend. Više o novom BlackBerry Mercury telefonu pročitajte na priloženom linku:

Predstavljen prototip telefona “BlackBerry Mercury”! [CES2017] (VIDEO)

LG Stylo 3

LG je rešio da se još jednom oproba na fablet tržištu, srednje klase, ali sa uređajem koji sigurno neće eskplodirati! Više o LG Stylo 3 telefonu koji dolazi sa olovčicom pročitajte na priloženom linku:

LG Stylo 3 je novi, povoljni fablet srednje klase koji sigurno neće eksplodirati! [CES2017]

Snapdragon 835

Qualcomm je se opet vratio osmojezgranoj postavci kada je CPU u pitanju. Novi čipset sada ima mnogo noviteta, uključujući štedljivije CPU, GPU, novi BLuetooth 5 module, itd. Više o novom Snapdragon 835 čipsetu pročitajte na priloženom linku:

Qualcomm je predstavio nov čipset: Snapdragon 835! Moć i efikasnost na delu! [CES2017]

Резултат слика за Snapdragon 835

Coolpad Conjr

I Coolpad je imao čime da se pohvali na ovogdišnjem sajmu potrošačke elektronike! Ovaj put, rešili su da predstave budžetni pametni telefon koji će imati čak 3 GB RAM-a. O telefonu i ostalim karakteristikama pročitajte na priloženom linku:

Conjr - Novi Coolpad telefon koji ima 3GB RAM-a i koji vredi 170€! [CES2017] (VIDEO)

Резултат слика за Coolpad Conjr

Honor Magic

Možda i najzanimljiviji telefon na CES 2017 je upravo Honor Magic! Radi se o telefonu koji je gotovo nemoguće špijunirati. On ima izvrsan dizajn, ali i veoma moćne karakteristike. Za sada je još koncept telefon, ali uskoro se može očekivati na tržištu Kine. Više o njemu možete pročitati na priloženom linku:

Honor Magic - Telefon iz lige intelektualaca! Cena i karakteristike. [CES 2017] (VIDEO)

Asus ZenFone AR i ZenFone 3 Zoom

Da se ne lažemo, Asusu je razvalio na CES 2017 kada su u pitanju pametni telefoni! Oni su predstavili prvi telefon koji VR i AR kompatabilan! Hej, malo li je? Pride karakteristike su mu ludo moćne! Reći ćemo vam samo ovo, ZenFone AR ima 8 GB RAM-a, a ostalo pričitajte na priloženom linku:

Asus je predstavio nove ZenFone AR i ZenFone 3 Zoom telefone! [CES 2017] (VIDEO)

Резултат слика за Asus ZenFone AR i ZenFone 3 Zoom

Garmin Fenix 5

Prema svim kritičarima nosive tehnolofije, Garmin je na CES 2017 predstavio neverovatne sportske i fintes satove, za njega i nju!

Garmin je predstavio tri nova Fenix 5 pametna sata! [CES 2017] (VIDEO)

Резултат слика за Garmin Fenix 5