Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android 12 Beta 2 donosi nove, poboljšane funkcije privatnosti!

Android 12 Beta 2 donosi nove, poboljšane funkcije privatnosti!

Pogledajte koje to nove funkcije privatnosti donosi Beta 2 verzija Android-a 12. Neke od njih su veoma korisne!

Google je objavio svoj prvi Android 12 Public Beta prošlog meseca, a druga verzija je sada na putu da učestvuju Pixel korisnici. Ovo ažuriranje donosi neke od funkcija privatnosti koje su najavljene za konačno izdanje tokom I / O prezentacije.

 



Korisnički interfejs na Pixel 5 telefonu vizuelno izgleda bolje. U čitavom interfejsu ima više kontrasta. Ogroman klizač jačine zvuka iz prve verzije je ažuriran kako bi izgledao manje smešno. Pretpostavljamo da će Google nastaviti sa podešavanjem interfejsa tokom beta verzije Android-a 12.

Evo promena privatnosti koje su obuhvaćene ovogomesečnom verzijom Android 12 Beta.

Kontrolna tabla privatnosti je ekran za pregled koji se nalazi u Podešavanja > Privatnost. Pokazuje vam kojim informacijama je pristupljeno i koja aplikacija je pristupila poslednja. na Na primer, pokazaće vam vremensku liniju svakog puta kada je neka aplikacija tražila lokaciju. Ovde aplikacije mogu da daju objašnjenja zašto im trebaju određene dozvole.

Android 12 Beta 2 now rolling out to Pixel devices, brings new privacy features



Namenski prekidači mikrofona omogućavaju vam da onemogućite aplikacijama pristup mikrofonima ili kamerama. To ćete moći da uradite i pomoću brzih prekidača. Pored toga, na statusnoj traci videćete indikatore dok aplikacija aktivno snima audio ili video.

Obaveštenje će se sada pojaviti kad god aplikacija kopira ili nalepi informacije (u / iz) vaše memorije. Neke aplikacije unapred nalepe vaše kopirane informacije da bi predvidele unos informacija u pretragu, ali kada ova funkcija postane aktivna, izložiće aplikacije koje nepotrebno povlače podatke iz privremene memorije. Na primer, Google Chrome povlači vašu poslednju kopiranu stavku čim otvorite okvir za Google pretragu u nadi da tražite te informacije.



Nova Internet ploča zamenjuje tradicionalne Wi-Fi kontrole. Samo jednim dodirom brzog prekidača „Internet“ (koji više ne prikazuje ime trenutno povezane Wi-Fi mreže) otvoriće se lista dostupnih obližnjih Wi-Fi veza, uključujući prekidače za mobilni internet. Dugim pritiskom otvoriće se novi ekran za podešavanje „Internet“-a koji kombinuje stranicu mobilnih podataka sa Wi-Fi mrežom.

Osim toga, ako imate spori Wi-Fi i radije biste koristili podatke, dodirivanjem veze za prenos podataka isključićete uređaj sa Wi-Fi-ja i privremeno onemogućiti automatsko povezivanje.



Android 12 Beta 2 dostupan je za sada na Google Pixel 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4, 4 XL, 4a, 4a 5G i 5. Ostali OEM proizvođači koji učestvuju u Android 12 Beta uključuju OnePlus, Asus, iQoo, Oppo, Realme, TCL, Tecno, Xiaomi i ZTE.