Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android korisnici sada mogu da daju otkaz Google Now-u i zamene ga Cortana servisom!

Android korisnici sada mogu da daju otkaz Google Now-u i zamene ga Cortana servisom!

Da li ste spremni da počnete da koristite Cortana servis umeste Google Now? Niste!? A šta ako vam kažemo da će Cortana biti prijatnija za druženje?

Microsoft je nedavno otkrio planove koji podrazumevaju lansiranje Cortana digitalnog glasovnog asistenta koji će vremenom u potpunosti zameniti Google Now. Šta više, već sada su korisnici BETA verzije u mogućnosti da preuzmu instaliraju i postave Cortana servis umesto Google Now-a.

>> Ne dopada vam se "Google Now" gestura? Evo kako da je deaktivirate ili postavite drugu aplikaciju. <<



Konačno je popularni servis Google Now dobio konkretnog rivala koji sa sobom nosi neki drugi, malo manje poslovni, šarm. Obzirom da se Cortana oslanja na Bing internet pretraživač, ovo je još jedan lukavi način Microsoft-a da se nekako uvuče pod kožu svim korisnicim pametnih telefona i tako ih natera da neprimetno napuste Google pretraživač.

>> Kako saznati ko je izvođač i koji je naziv pesme pomoću Google Now-a? <<

Ipak, Google Now servis neće biti stoprocentno deaktiviran. Primera radi, nikada nećete biti u mogućnosti da startujete Cortana servis putem glasovne komande “Hej Cortana” jer samo Google Now ima sistem sa dozvolom za osluškivanje glasovnih komandi. Ipak je Google Now na svom terenu kada je Android OS u pitanju. Naravno, BETA verzija Cortana servisa je dostupna samo za “Microsoft Insiders” korisnike tako da ga nećete naći na Google Play prodavnici. Sa druge strane, ovo je još jedan korak Microsoft-a da Cortana servis implementira u što više različitih platformi.

>> Razgovor sa računarima je uskoro moguć! <<