Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android M podržava USB Tip C. Radujete li se tome ili tugujete?

Android M podržava USB Tip C. Radujete li se tome ili tugujete?

Noviteta na novoj Android M platfromi nikad kraja. Evo šta nam podrška USB Tip C konektora na Android M platformi donosi.

Sa USB Tip C konektorom i USB kablom smo se upoznali još prošle godine. Kasnije smo imali prilike da ga vidimo na više uređaja, a jedan od popularnijih koji ga je usvojio je Apple 12” MacBook.

 



Mnogi su kritikovali novi standard koji ima "nadimak" USB 3.1 zbog sigurnosnih propusta, međutim mogićnosti ovog konektora su ogromne. Naravno, sve zavisi od toga koliko će određene platforme iskoristiti pun potencijal USB Tip C standarda. To šta će u početnku doneti ovaj način povezivanja možete pročitati na priloženom linku:

>> Stiže nam USB 3.1 poznat po imenu Tip C! <<

Što se tiče Android M platforme, USB Tip C bi trebao da nam donese mnogo brže punjenje, transfer podataka u oba smera i lagodnost fizičkog povezivanja. Naravno, očekujemo da ćemo moći da punimo svoje Android M uređaje između sebe. To mu dođe kao pozajmica. Dopada nam se i to što USB Tip C možemo konketovati bez razmišljanja da li je konektor na kablu položen u pravom uglu. Nije baš kao oni okrugli konektori koji se samo prikače, ali je opet mnogo lakše konektovati USB Tip C nego MicroUSB.

Nešto više o Android M platformi pročitajte na priloženom linku:

>> Google je zvanično predstavio novi Android M. Već ga danas možete preuzeti! <<