Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Apple-ova prodavnica za aplikacije je dobila novu funkciju!

Apple-ova prodavnica za aplikacije je dobila novu funkciju!

Od sada je omogućeno “čekanje u redu” i na iOS App Store-u. Dakle, više ne čeka samo ispred Apple prodavnica kada izađe nov iPhone. Evo o čemu se radi…

Google je još pre, sada već tri godine, omogućio svojim korisnicima rezervisanje aplikacija. Apple je sa druge strane tek ove godine to omogućio i to vrlo tiho i bez pompe. Opcija za omogućavanje rezervisanja je iznenada postala distupna programerima te oni mogu to omogućiti svojim korisinicima kroz App Store.

 



Doduše, postoje i neka pravila. Nadolazeće aplikacije se moraju pojaviti za najkasnije 90 dana od dana njihovog najavljivanja od strane programera. Ovo se odnosi samo na potpuno nove aplikacije, ne na novu neku nadogradnju, koliko god ona bila značajna.

Jednom kada se aplikacija lansira od strane programera, korisnici koji su je rezervisali će je automatski preuzeti jednom kada se povežu na WiFi.

Ukoliko ta rezervisana aplikacija ima cenu, plaćanje ide onog momenta kada aplikacija bude spremna za preuzimanje. Dakle, ne prilikom rezervacije već prilikom samog preuzimanja.

Naravno, korisnici mogu da otkažu svoju rezervaciju u bilo kom momentu pre zvaničnog lansiranja aplikacija.

Ova nova mogućnost na App Store-u će najviše uticati na kompanije koje rade direktni marketing. Shodno tome, kompanije su vrlo zahvalne Apple-u zbog podrške na ovom frontu.



Rezervisane aplikacije su dobile i svoju kategoriju u App Store aplikaciji, unutar isečka “Games”. Ta kategorija se naziva “Pre-orders”.

Sve ovo je postalo dostupno u S.A.D. ali ne i u ostalim delovima sveta. Očekujemo da će prvo V.B. dobiti ove novitete kada je App Store u pitanju, pa tek ostale zemlje Evrope.