Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Asus predstavio ZenFone Max Plus! [CES 2018]

Asus predstavio ZenFone Max Plus! [CES 2018]

Asus je iskoristio priliku da na CES konferenciji, koja se ove godine održava u Las Vegasu, predstavi svoj novi, ne tako skup ZenFone Max Plus telefon.

Asus u poslednje vreme pravi fantastične, a pristupačne telefone srednje klase. Budući da je su kraj 2017 godine obeležili telefoni sa dve zadnje kamere, Asus je ređio da se uključi u trku i sa novim modelom: ZenFone Max Plus.

 



U pitan ju je telefon koji ima vrlo zanimljive karakteristike, odličnu uzradu i pregrš funkcija koje odlikuju skuplje telefone. Međutim, da li to znači da se radi o kvalitetnom telefonu koji opravdava svoju cenu? To pročitajte u daljem tekstu.

ZenFone Max Plus ima ekran dijagonale 5.7 inča čiji format slike 18:9, a to podrazumeva 2160*1080 rezoluciju. Unutar njega se može pronaći MediaTek 6750T čipset, koji nije najmoćniji ali je dovoljno sposovan da telefonu obezbedi fluidne performanse.

Njegova baterija je kapaciteta 4.130 mAh što je fantastično! Teoretski bi ova baterija trebalo da obezbedi oko 13 sati prikazivanja nekog video sadržaja ili oko 21 sati surfovanja na internetu koristeći WiFi.

Nema sumjne da se radi o telefonu srednje klase sa čiji naglasak prilikom prodaje treba da bude na dve zadnje kamere i bateriju visokog kapaciteta.



Ok, jasno nam je da će baterija kapaciteta 4.130 mAh potrajati i više od jednog dana pri aktivnom korišćenju telefona. Ipak telefon koristi FullHD ekran, a ne QuadHD. Ali što se zadnjih kamera tiče, ostaje pitanje kako će se one snalazi u okolnostima svakodnevnice.

Karakteristike zadnjih kamera su sledeće:

- Glavni senzor je rezolucije 16 MPx

- Otvor blende je f/2.0



- Sekundarni senzior je rezolucije 8 MPx

- Sekundarna kamera ima objektiv čiji je ugao vidljivosti 120°

Telefon naravno ima i prednju, selfie kameru koja je rezolucije 16 MPx. Širokougaona, sekundarna zadnja kamera omogućava kreiranje fotografija sa vrlo velikim poljem vidljivosti. Kadar koji možete uhvatiti zadnjom kamerom Asus ZenFone Max Plus telefona je prilično veliki, u to vas uveravamo.



Sama kamera aplikacija ima nekoliko zanimljivih funkcija i opcija, kako po pitanju zadnjih, tako u po pitanju prednje kamere. Ono što će možda obradovati mnoge je danas popularna funkcija otključavanje telefona putem Face ID-a, odnosno prepoznavanjem lica.

Tu je čitač otiska prstiju za one koji nemaju mnogo poverenja u Face ID. Tačnije, čitač otiska prstiju je smešten na poleđini telefona. Inače, Asus ZenFone Max Plus je DualSIM telefon sa slotom za MicroSD karticu za proširenje interne memorije do 256 GB.

Što se RAM memorije tiče, biće dva modela Asus ZenFone Max Plus telefona. Model od  3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije će koštati 229$ što je vrlo primamljivo! Biće i model od 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, ali nam nije poznato koja će njegova cena biti.

Telefon će biti dostupan od februara meseca, u crnoj i sivoj boji. Direktno iz kutije će ga pokretati Android 7 Nougat. Što se konektora tiče, on ima 3.5 mm audio izlaz ali zato ne koristi USB Tip C, već MicroUSB.