Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

BeastGrip Pro će pretvoriti vaš telefon u prenosivu mašinu za snimanje!

BeastGrip Pro će pretvoriti vaš telefon u prenosivu mašinu za snimanje!

Volite svoj telefon i mogućnosti njegove kamerice? Onda je ovo idealna oprema za nekog ko je ljubitelj fotografije i video zapisa!

BeastGrip Pro je opremni sistem za vaš telefon sa kojim možete praviti bolje fotografije i video snimke dodavanjem stabilnosti, mikrofone, osvetljenja, i objektiva.



Gotovo svaki aspekt ovog sistema je modularan ili proširiv. Zavisno od toga šta fotografišete ili snimate, možda ćete morati da postavite vaš telefon na tronožac za postizanje dobrog kvaliteta, da dodate usmereni mikrofon za bolji zvuk tokom intervjua, ili promenite objektiv za pravljenje snimka visoke rezolucije ili bolje snimke na daljinu bez oštećenja kvaliteta baš kao što biste to postigli sa digitalnim zumom (eng. zoom). Svaki nosač (eng. mount) ili navoj (eng. thread) koristi zajednički standard za fotografisanje, što omogućava ovom stalku da čak i vaša deca prave video snimke korišćenjem polovne opreme ili upotrebom ličnih telefona kao memoriju za skladištenje rezervnih kopija tokom snimanja.

Takođe možete i ukloniti delove sa uređaja tako što ćete jednostavno odviti „par šrafova“ i izvući kompletne segmente u jednom potezu. Pa čak iako BeastGrip-ovi širokougaoni objektivi u potpunosti mogu da se podese za rad na telefonu bilo koje veličine, možda ćete želeti da ih zamenite vašim sopstvenim objektivima nabavljenih kod drugog snabdevača. Na primer: nama je korišćenje “Moment” objektiva (momentlens.co) na BeastGrip-u sa telefonom na tronošcu odlična kombinacija.



Beastgrip Pro with Moment lens

Pa čak i ako nemate nikakvu opremu da dodate na svoj telefon, dovoljno je da imate dodatni držač da biste fotografisali ili snimili bilo šta što je u pokretu ili kada je potrebno da „štelujete“ podešavanja. Najviše smo testirali sa “Filmic Pro” aplikacijom i na iPhone 6 Plus-u, na kojima su nam dostupne sve kontrole na ekranu, tako da smo bili bez osećaja da nevešto balansiramo telefon, kao što to inače radimo dok snimamo ili fotografišemo držeći ga rukama, Čak i onda kada smo koristili pomeranje i zumiranje (eng. pan-and-zoom) sa predefinisanim podešavanjima.

Ne očekujte da ćete moći da nosite BeastGrip svuda sa sobom, ako ne nosite bermude. Na žalost, zbog svoje veličine, BeastGrip je nepraktičan za svakodnevnu upotrebu, nema šanse da bi smo mogli da hodamo sa tom spravom prikačenom na sebi. Ali, ako znate da ćete puno fotografisati ili snimati u narednih nekoliko sati, onda je u redu, bolje to nego da koristite obične podloge.



Mada su dodatni držač i proširivost dobri za povremeno fotografisanje/snimanje. Posle jedne nedelje korišćenja, shvatili smo da nismo bili dovoljno oprezni dok smo uklanjali telefon sa stege koja ga drži u mestu. Obe strane kožne futrole su blago pocepane, tako da ako planirate koristiti BeastGrip, obavezno koristite gumenu futrolu.

BeastGrip oprema je dostupna za poručivanje na Kickstarter-u, sa polaznom cenom od 70 dolara za glavni deo i 105 dolara ukoliko želite “Depth of Field” adapter i širokougaone objektive. Ukoliko već posedujete “Olloclip” ili “Moment” objektive, verovatno će i jeftinija opcija da vam odgovara, osim ako ne želite još jednu alatku za pojasom za menjanje izgleda vašeg snimka.



BeastGrip Pro će najviše odgovarati onima koji vole da maksimalno iskoriste kameru svog telefona sa aplikacijama i objektivima. Mada nećete postići DSLR kvalitet video snimka vašim telefonom dodavajući mu dodatne alatke, ali bar ćete eliminisati klimanje i loš zvučni zapis na video snimku na mobilnom telefonu.