Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

BlackPhone je najsigurniji Android uređaj! Privatnost korisnika je prioritet ovog telefona!

BlackPhone je najsigurniji Android uređaj! Privatnost korisnika je prioritet ovog telefona!

Mnogo njih voli Android uređaje ali ima i onih koji su skeptični prema privatnosti koju Android platforma “pruža”. No koliko god da su veliki skeptici oni ih ipak koriste! BlackPhone je uređaj koji su ovi ljudi dugo čekali, pročitajte o čemu se radi.

Objavljen još početkom ove godine, BlackPhone je Android uređaj fokusiran da svojim korisnicima obezbedi maksimalnu privatnost! Dolazi nam iz kompanije SGP Technologies koja je nastala spajanjem provajdera sigurne komunikacije, Silent Circle firme i Španskog proizvođača mobilnih telefona, Geeksphone. Letos kada je pušten u prodaju  u startu nije uspeo da napravi značajne rezultate po pitanju prodaje uglavnom zbog cene koja iznosi 629$ po telefonu. Opet cena nije jedini razlog neuspeha već i činjenica da telefon ne koristi Google-ove servise, što je naravno i normalno jer je u pitanju telefon sa maksimalnim sigurnosnim kodom. Vremenom se pokazalo da je jedini način da se masa navikne na uređaje kojima je sigurnost na prvom mestu je niska cena uređaja i ogromna softverska podrška!

Međutim umesto padanja u ambis propalih prozvođača pametnih telefona, BlackPhone je i dalje “živ i mrda se”, tj. trudi se da opstane na tržištu nalazeći nove načine da se zadovolji tržište i kupci. Kompanija je upravo objavila da će uskoro lansirati novu verziju Androida za BlackPhone naravno i dalje sa istim sigurnosnim konceptom. Jedna od ogromnih novina ili u ovom slučaju unapređenja je Market koji sadrži aplikacije koje ne narušavaju vašu privatnost!  Obzirom da ovaj telefon nema Google Play prodavnicu ovo je ogroman korak i nešto što će definitivno oduševiti sve korisnike BlackPhone-a! Dobro je to da će i dalje uspeti da nastave sa dosadašnjim anonimnim korišćenjem svog telefona gde ni jedna informacija ne može procureti ukoliko korisnik to ne dozvoli.



Nova Market aplikacija koja će biti dostupna tokom januara 2015 godine sadržaće samo “odabrane” aplikacije koje BlackPhone smatra aplikacijama koje ne narušavaju privatnost korisnika.

Još jedna velika novina koju donosi novi PrivatOS 1.1 su “Spaces”. U suštini to je nešto poput funkcije multiuser za Android, a OVDE video kako da to aktivirate na bilo koji Android telefon verzije 4.1 ili iznad. Jako je korisno u situacijama kada želite da odvojite vaš poslovni prostor i privatni na BlackPhone-u.

Sve nam deluje obećavajuće samo kada bi još izašao BlackPhone koji sve ovo može da iznese a da ne košta više od 300$!