Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Corning je predstavio čvršće, bolje i jače Gorilla Glass 5 staklo! (VIDEO)

Corning je predstavio čvršće, bolje i jače Gorilla Glass 5 staklo! (VIDEO)

Uskoro ćemo imati telefone čiji ekrani neće biti slomljeni ukoliko telefon padne sa visine vašeg ramena! Naravno, zahvaljujući novoj, petoj generaciji Gorilla Glass stakla. 

Uh, taj momenat kada ispadne telefon i ekran pukne… Svi mi diživimo to mnogo puta tokom korišćenja telefona. Ipak, taj osećaj vremenom sve više i više bledi jer telefoni postaju sve čvršći i čvršći.

Konkretno, od danas će telefoni biti znatno čvršći zahvaljujući novoj Corning Gorilla Glass zaštiti pete generacije! Uzimajući u obzir činjenicu da preko 4.5 milljardi uređaja na sebi ima Gorilla Glass zaštitu, Corning je svakako oduvek bio deo naše svakodnevnice unapređujući iskustvo korišćenja današnjih telefona, bili mi svesni toga ili ne. Shodno tome, svi korisnici pametnih telefona i tablet računara treba da se obraduju zbog toga što nam stiže nova generacija zaštitnog stakla.



Naime, novo zaštitno staklo će se nazivati “Gorilla Glas 5” i biće znatno otpornije na padove i oštećenja u odnosu na prethodnu generaciju. Sa Gorilla Glass zaštitom četvrte generacije, telefoni su bili otporni na padove sa pola metra visine. To je sada unapređeno te telefoni sa Gorilla Glass 5 zaštitom u 85% slučajeva mogu da prežive padove sa visine od čak 160 cm! Ovo je izvanredna vest budući da korisnici pametnih telefona ili tablet računara u 60% sličajeva ispuste svoj uređaj sa visine svog ramena.

Prema rečima čoveka Jim Steiner koji stoji iza Corning kompanije, Gorilla Glass 5 je za 1.8 puta izdrživije od Gorilla Glass 4 stakla. Da podsetimo, za Gorilla Glass 4 je rečeno da je dva puta izdrživije od Gorilla Glass 3 stakla koje je inače najzastupljenije od svih.

Što se tiče izdržljivosti na habanje Gorilla Glass 5 stakla, ono nije preterano unapređeno alli postoji razlika u odnosu na prethodnu generaciju. Corning Gorilla Glass 5 možemo da očekujemo na uređajima koji će se pojaviti tokom ove godine. Nemojte se previše nadati da će se ono naći na Galaxy Note 7 telefonu jer nam se čini da će ovaj model previše rano biti predstavljen.