Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Čuveni Fossil predstavio nove pametne satove koje pokreće Android Wear! (VIDEO) [IFA 2016]

Čuveni Fossil predstavio nove pametne satove koje pokreće Android Wear! (VIDEO) [IFA 2016]

Svi znamo da Fossil pravi odlične satove, ali da pravi pametne satove, to mnogi nisu znali. Ovaj put, novi Fossil Q Wander i Q Marshal su ugledali svetlost dana na IFA konferenciji u Berlinu!

Fossil je uvek bio vodeći proizvođač nosivih, analognih satova, pogotovo poslednjih deset godina. Ipak, kako se potrebe korisnika menjaju i od kako mnoge druge kompanije uporno forsiraju pametne satove, Fossil je rešio da osigura svoje mesto na tržištu svih satova izbacivši nove Android Wear satove: Fossil Q Wander i Fossil Q Marshal.

Oba sata su okrula i imaju veoma stilizovan dizajn. Recimo, Fossil Q Marshal je specijalno dizajniran za muškarce što njegov dizajn to i nagoveštava. Sa druge strane, Fossil Q Wander je napravljen za ženski zglob ruke, sa tankim kućištem i zaobljenim ivicama.



Oba modela pokreće Android Wear operativni sistem, dok se unutar sata nalazi Snapdragon 210 čipsetom sa 4 GB interne memorije. Puput prve generacije Moto 360 sata, Fossil Q Marhsal i Q Wander imaju okrugli ekran koji na donjoj strani ima zarez. Ekrane ovog tipa obično nazivaju “izbušena guma” ekran. Rezolucija ekrana novih Fossil satova je 380*380.

Metalno-plastična kućišta ovih satova su otporna na vodu i prašinu, sa IP67 sertifikacijom. Bez problema možete zameniti narukvicu oba ova sata nekom drugom, budući su kompatabilni sa brojnim ostalim narukvicama.

Sa debljinom kućišta od 13.5 mm Fossil pametni satovi su znatno kabastiji u odnosu na mnoge druge pametne satove koje pokreće Android Wear platforma. Ipak, postoji razlog zbog čega su oni toliko debeli. Njihova baterija je kapaciteta 360 mAh, što je dovoljno za celi dan aktivnog korišćenja sata. Inače, da biste napunili nove Fossil satove biće vam potreban bežični punjač, ili onaj koji dolazi uz njega ili neki drugi. Uglavnom, oni se ne pune putem konektora.

Резултат слика за Fossil Q Marshal



Fossil prodaje svoja dva modela, Q Marshal i Q Wander putem svojih sajtova i ovlašćenih radnji širom planete. Njihova cena je može biti od 275$ pa sve do 315$, u zavisnosti od toga za koju se boju odlučite i koji narukvicu. Prilažemo vam video gde možete malo bolje da se upoznate sa novim Fossil pametnim satovima.