Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Cyanogen OS dobija dve nove funkcije!

Cyanogen OS dobija dve nove funkcije!

Ostaje pitanje da li će se ove dve zanimljive i korisne funkcije pojaviti i na CyanogenMOD-u?

To da Cyanogen počinje da ozboljno radi na proširenju svojih usluga potvrđuje njihova najava da će se krajem meseca pojaviti dva noviteta u okviru CM12 operativnog sistema: pojedinačna promena teme ikonica i teme koje se plaćaju.

Obimno prisustvo modifikovanja korisničkog izgleda kroz kompletan Cyanogen OS je ključna stavka ovog operativnog sistema. Zajednice koje čine programeri uveliko doprinose tome da korisnicima Cyanogen OS-a ili CyanogenMOD-a bude dostupno što više tema koje mogu primeniti. Ove dve novonastale funkcije koje će se uskoro pojaviti bi trebalo da mnogo više povećaju aktivnosti u okviru obećavajućeg CM ekosistema!



Da sada pojasnimo malo šta će korisnici moći pomoću ove dve nove funkcije. Što se tiče aplikacije preko koje će se menjati izgled ikonica, sve je osmišljeno tako da korisnik ukoliko mu se ne dopadne kako je tema celokupnog korisničkog izgleda temirala ikonu, naknadno vrlo lako i jednostavno može temirati pojedine ikonice po svom ukusu. Dodaćemo i to da ne postoji ograničenje koje će korisnika usloviti na određen broj temiranja i takođe ne postoji bilo kakav limit na izbor teme ikonice.

Sledeće što je dodato su plaćene teme. To je već dugo čekana odluka koju su programeri želeli u nadi da zarade na svojim kreacijama odnosno temema koje naprave. Naravno, besplatnih tema će i dalje biti ali kao što se može i pretpostaviti, one plaćene će verovatno biti lepše i bolje.

Kao što smo i pomenuli, nove funkcije će 30 marta ili malo ranije biti puštene uz nadogradnju Cyanogen 12S koja će biti OTA dostupna svim korisnicima OnePlus, Yureka Yu i Alcatel OneTouch Hero 2+ telefona.