Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Dame našminkajte se "pametno" pomoću pametnog telefona! (VIDEO)

Dame našminkajte se "pametno" pomoću pametnog telefona! (VIDEO)

Dame vreme je da se šminkate zdravo i pametno! Nemojte misliti da ćete morati da angažujete profesionalnog šminkera. Sve što vam je neophodno jeste pametan telefon i CosmEthics aplikacija. Pogledajte kako će izgledati "pametno" šminkanje.

Kozmetička industrija je ogromna. Ali je i ozbiljno tajanstvena kada su u pitanju sastojci njihovih proizvoda. Tome je CosmEthics aplikacija rešila da kaže stop.

CosmEthics funkcioniše na sledeći način:



Aplikacija CosmEthics je tako dizajnirana da može skeniranjem barkoda da pruži sve neophodne informacije o kozmetičkom proizvodu. I tako korisnici koji su zabrinuti za sastav kozmetike mogu saznati da li im svi sastojci odgovaraju.

Kada korisnik aplikacije skenira barkod (ili ga pretraži preko naziva) proizvoda koji želi da kupi startuje se stranica na kojoj izlistano dobija informacije o sastojcima, gde su označene moguće toksične suptance. Korisnik se takođe može kretati kroz aplikaciju dodirujući sastojke u cilju dodatnog informisanja o tome odakle sastojak potiče, kako deluje, zašto je deo proizvoda i da li je potencionalan rizik za osobe osetljive na njega. 

Aplikacija ima još jedan veoma koristan sistem koji omogućava da se neželjeni sastojak stavi na crnu listu. Tako se pri skeniranju proizvoda koji sadrži sastojak sa crne liste aktivira upozorenje koje obaveštava o neželjenom sastojku. Na takav način se mogu izbeći alergije ili bilo koja druga reakcija na proizvod. 

Ovo će doprineti mnogim korisnicima koji žele da tačno znaju šta koriste. Jako je zgodno za korisnike koji su osetljivi na određene biljke, hormone ili poznate kancorogene sastojke koje se i dalje koriste u ovoj industriji. Neopisivo je korisno za ljude koji imaju religijske ili etičke principe koji ne dozvoljavaju upotrebu supstanca proisteklih od životinja.

Uz CosmEthics bukvalno sve ovo možete da filtrirate pri kupovini i tako dođete brže i lakše do proizvoda po vašoj meri. Bez gubljenja vremena, bez rizika, lako i jednostavno do idealnog kozmetičkog proizvoda.



Iz kompanije koja je stvorila ovu korisnu aplikaciju najavljuju da će postojati opcija, tj. mogućnost skeniranja fotografija u cilju pronalaženja nepravilnosti kože i tretmana koji rešava nepravilnost. Ovim skeniranjem ćete moći i da odaberete idealan pribor šminki koji će po proračunima sistema biti najbolji za strukturu vašeg lica.

Veruje se da će ovo biti jedna od jako uspešnih aplikacija jer može koristiti i ženskom i muškom polu bez ograničenja starosti.

*Dodato 28.05.2015

U međuvremenu planovi kompanije su realizovani pa sada imamo prilike da preuzmemo CosmEthics aplikaciju kako na iOS uređajima tako i na Android. Probali smo je na obe platforme i možemo vam reći da radi veoma dobro. Zanimljivo je to sa funkcije stvarno korisne gde se mogu pročitati razne korisne informacije.



Budući da se tokom isprobavanja ove aplikacije žensko osoblje redakcije PametniTelefoni.rs stalno fotkalo i dosta dugo zadržavalo oko korišćenja CosmEthics-a, slobodno možemo zaključiti da vredi je probati. Preuzmite je sa priloženih linkova za vašu platformu:

>> iOS CosmEthics <<
>> Android CosmEthics <<

Pogledajte video koji prikazuje kao se koristi: