Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ekosistem raste brzo! Huawei predstavio 6 novih uređaja!

Ekosistem raste brzo! Huawei predstavio 6 novih uređaja!

Predstavljeni su FreeBuds Pro, FreeLace Pro, Watch GT 2 Pro, Watch Fit, MateBook X i MateBook 14! Saznajte o kakvim se uređajima radi!

Kompanija Huawei je 10. septembra, uživo uključenjem, celom svetu predstavila neke svoje nove uređaje koji su deo sada već dobro poznatog ekosistema koji kompanija gradi.

 



Tim povodom, naša redakcija je zajedno sa ostalim medijima i predstavnicima Huawei kompanije bila u prilice da zajedno pogleda predstavljanje uređaja i već odmah proba neke od njih.

U golf klibi Beograd, koji se nalazi na divnoj Adi Ciganliji, smo svi imali prilike da probamo neke od predstavljenih uređaja. U daljem tekstu možete pročitati kako je to prošlo i zašto su mediji pozvani baš golf klub Beograd. 

Naime, putem uživo uključenja, Huawei je pod temom “Innovation Inspires Serendipity” održao “Huawei Seamless AI Life” i tom prilikom predstavio 6 novih uređaja. 

FreeBuds Pro

Prvi novi uređaj o kojem je Richard Yu govorio su zapravo FreeBuds Pro slušalice. Dolaze sa značajnim unapređenjia i sa potpuno novim dizajnom. Prvo na šta je Huawei želeo da se pohvali je da su uspeli da naprave “istinske bežične stereo (TSW) slušalice na svetu”. One podržavaju inteligentno dinamičko poništavanje buke. 

Slušalice su napravljenje tako da praktično upadaju u ušnu školjku korisnika, a zahvaljujući silikonskim vrhovima one su udobne i čvrsto stoje na svom mestu. Takođe, Huawei je mislio na sve pa i na pritisak koje slušalice mogu stvoriti pri korišćenju. Shodno tome, slušalice su napravljeno tako da propuštaju dovoljno vazduha kako bi se izbegao taj neprijatni pritisak.



Naravno, nove Huawei FreeBuds Pro slušalice sada imaju 2 kanal preko kojih se snima ambijentala buka i zahvaljujući dinamičnom poništavanju buke, pozivi ili preslušavanje muzike može biti pravo uživanje. Moguće je poništiti buku do neverovatnih 40 decibela.

Ono što se nama posebno dopalo je to što vrlo lako možete da uparite slušalice sa nekoliko uređaja i da se brzo prebacite sa jednog na drugi njihovog korišćenja.

Novi kockasti dizajn FreeBuds Pro slušalica donosi i nove gesture stiskanja ili prevlačenja za kontrolu zvuka. Dopada nam se to što sada možemo više toga da uradimo koristeći slušalice, a i iskreni da budemo sa vama, novi kockasti dizajn izgleda lepše.



Naravno, slušalice dolaze sa svojim kućištem koji takođe ima svoju bateriju. Baterija kućišta slušalica može žičano, ali bežično da se napuni. Slušalice dolaze sa 3 sera silikonskih vrhova, različitih dimenzija, koji mogu da se prilagode uhu korisnika. Pomoću aplikacije je moguće i proveriti koji silikonski vrh najviše odgovara uhu korisnika. 

Više o novim FreeBuds Pro slušalicama ćemo svakako pisati detaljnije čim ih budemo dobili na test. Cena će im biti oko 200€ i biće dostupne tokom oktobra.  

FreeLace Pro

Huawei je rešio da predstavio i nove “fitnes” slušalice, kako ih mi nazivamo. U pitanju su FreeLace Pro i radi se o slušalicama koje takođe dolaze sa posebnom tehnologijom poništavanja buke, do 40 decibela. Ove slušalice za svega 5 minuta punjanja mogu da vam isporuče 5 sati preslušavanja muzike. 



“FreeLace Pro poseduje par 14-milimetarskih dinamičkih drajvera od legure aluminijuma i magnezijuma sa bas cevima koje verno prenose zvuk, za idealno iskustvo slušanja.” izjavio je Huawei. Uparivanje ovih slušalica se može obaviti njihovim konektovanjem sa telefonom, putem USB Tip C konektora. U pitanju je “HiPair” tehnologija koja im omogućuje to. 

Cena će im biti oko 120€ i biće dostupne tokom septembra.

Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei je predstavio i novi premium Watch GT sat da tako kažemo i možemo vam reći da nas je on zapravo i najviše oduševio. Volimo Watch GT liniju pametnih satova, koristimo ih već duže vreme, a osveženje koje nam je stiglu je stvarno vrlo zanimljivo.

Novi Watch GT 2 Pro dolazi sa novim dizajnom koji podrazumeva elegantne linije i kvalitetniju izradu. Napred je ekran prekriven safirnim kristalom, kućište je od titanijuma a poleđina tj. onaj deo koji leži na vašem zglobu je sačinjen od keramike. Dakle radi se o satu koji nije samo gedžet već malo zalazi i u kategoriju nakita.

Naravno, Watch GT 2 Pro je i unapređen i na drugim poljima. Ovaj put dolazi sa mnogo više sportskih režima u odnosu na prethodne generacije. Postoji čak i “golf” režim koji smo imali prilike i lično da probamo. Režim je merio naš zamah, rad srca, kretanje, sve ono što je bitno za osobe koje se bave golfom. 

Ono što nas je pored sjajnog dizajna oduševilo je mogućnost bežičnog punjenja Huawei Watch GT 2 Pro sata. Da podsetimo, njegova baterija može da vam obezbedi oko nedelju dana korišćenja, a sada može i bežično da se puni.

Uz sat će doći i par novih animiranih “lica” a što je vrlo zanimljivo, postavljanje novih lica je moguće jednostavnim dodirom telefona preko sata. Recimo okinete fotografiju svojim Huawei P40 Pro telefonom, dodirnete Huawei Watch GT 2 Pro i ta fotografija koju ste okinuli će se postaviti kao “watch face” tj. pozadina.

Sat će dolaziti u 2 verzije, “Classic” i “Sport” verziji. Cena će mu biti oko 330€ za “Sport” verziju, dok će cena za “Classic” verziju cena biti oko 350€. 

Huawei Watch Fit 

Kompanija je predstavila novu seriju satova “Watch Fit”. U pitanju su vrlo lagani satovi, od svega 34 grama, namenjeni osobama koji se bave fitnesom. Dolazi sa AMOLED ekranom od 1.64 inča. Četvrtast je i podržava “Always on” tehnologiju. 

Dakle, Watch Fit vrlo lepo izgleda, ima odličan ekran, sve neophodne senzore za praćenje rada srca i praćenje promena nivoa kiseonika u krvi, kao i za praćenje sna i stresa.

Poseduje 44 fitnes rutine, a čak dolazi i sa 12 trening animacijama koje korisnicima mogu pomoći prilikom vežbanja. Wathc Fit je otporan na vodu što znači da neće biti problem ukoliko ga okvasite. Svakako, tu je i GPS koji vam omogućava da pratite tok svojih treninga ukoliko se bavite nekim spoljnim aktivnostima.

Za pet minuta punjenja dobijate jedan dan normalnog korišćenja, a ako ga napunite u celosti, dobićete oko 10 dana. Izvanredan podatak, moramo priznati. Naravno, o tome ćemo takođe više pričati kada ga budemo testirali. Cena mu je oko 130€ i biće dostupan tokom septembra. 

Huawei MateBook X i MateBook 14 

Huawei je predstavio i dva nova laptopa koji bi trebalo da obogate dosadašnju liniju. Najnoviji flegšip predstavnik Huawei laptop računara, HUAWEI MateBook X kombinuje ikonički dizajn i inovativnu tehnologiju sa poboljšanim laganim dizajnom i pametnim funkcijama. Težak samo 1 kg, lagani notebook na najdebljem delu širok je samo 13,6mm i manji je od komada A4 papira, pa ga korisnici mogu lako staviti u ranac i nositi sa sobom gde god krenu.

Novi HUAWEI MateBook X je prvi notebook koji ima 3K Infinite FullView displej, realizovan sa dizajnom bez obruba koji nudi impresivno iskustvo gledanja i zapanjujući kvalitet slike. Ekran takođe poseduje multi-touch, podršku za obavljanje funkcija pokretima prstiju preko ekrana, poput Fingers Gesture Screenshot, što omogućava korisnicima da brzo naprave snimak ekrana prevlačenjem na dole po ekranu sa tri prsta, jednako lako kao i na pametnom telefonu.

Pokrenut procesorom Intel® Core™ 10. generacije, novi vodeći notebook pruža performanse potrebne za svakodnevne zadatke. Touchpad je za 26 odsto veći u odnosu na prethodnu generaciju, radi veće jednostavnosti upotrebe, a sada poseduje i HUAWEI Free Touch koji nudi potpune povratne informacije. Nova tastatura sadrži dugmad koja nude 1,3 mm pritiska kako  bi kucanje bilo još zabavnije, a poseduje i četvorostruki sistem zvučnika koji korisnicima pruža imerzivan zvuk.

Zasnovana na Huawei distribuiranoj tehnologiji, poboljšana Multi-screen Collaboration opcija dodatno obogaćuje laptop, omogućavajući korisnicima da neometano koriste mogućnosti koje nude međusobno povezani uređaji. Pristup funkciji je lakši nego ikada ranije uz Huawei Share oznaku koja je sada ugrađena u poboljšani touchpad. Korisnici mogu da kontrolišu i računar i upareni pametni telefon na jednom ekranu, upućuju video ili audio pozive na prenosnom računaru, prenose datoteke između uređaja ili čak uređuju datoteke sačuvane na pametnom telefonu direktno pomoću računara. Korisnici Huawei pametnih telefona takođe mogu da iskoriste Instant Hotspot za povezivanje notebook računara sa internetom preko modemskog povezivanja.

HUAWEI MateBook X je takođe prvi Huawei prenosni računar koji podržava Wi-Fi 6, koji ima tri puta veću brzinu prenosa podataka od Wi-Fi 5, radi bržeg povezivanja i veće produktivnosti.

Sve ove inovacije potiču iz uviđanja kompanije Huawei u nove korisničke zahteve, ove generacije, koju Huawei naziva „mobilnom produktivnošću 3.0“. U ovoj eri korisnici više nisu zadovoljni hardverskim iteracijama. Umesto toga, zahtevaju računare koji nude višeplatformske, pametne i visoko efikasne funkcije koje sinergišu sa drugim uređajima.

Tokom online predstavljanja, Huawei je takođe predstavio HUAWEI MateBook 14, reper prenosnih računara visokih performansi u eri mobilne produktivnosti 3.0. Odlikuje se izuzetno prenosivim dizajnom i moćnim performansama. HUAWEI MateBook 14 integriše procesor AMD Ryzen 4000 H serije, sa HUAWEI Shark Fin Fans rashladnim sistemom koji pruža vrhunske toplotne performanse čak i pod intenzivnim radnim opterećenjem. Pored snažnih performansi, poseduje 2K HUAWEI FullView displej i podržava pametne funkcije, uključujući Multi-screen Collaboration.