Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da pomoću svog pametnog sata pronađete telefon!

Evo kako da pomoću svog pametnog sata pronađete telefon!

Zagubili ste telefon? Treba vam hitno ili niste voljni da krenete u "potragu za blagom"? Od sada pomoću pametnog sata vrlo lako pronađite svoj telefon!

Ne možete reći da vam se nije desila situacija da ne znate gde ste spustili telefon. To i nije toliko strašno kada ste u mogućnosti da pozovete sami sebe. Ali šta u slučajevima kada ne možete pozvati sebe? U tim situacijama pametni satovi dolaze do izražaja gde opravdavaju svoje postojanje.

 



Google je ažurirao Android “Device Manager” aplikaciju i dodao podršku za Android Wear sinhronizaciju. To ustvari znači da pomoću pametnog sata kojeg pokreće Android Wear možete locirati svoj telefon.

Da bi ste koristili ovu funkciju neophodno je reći sledeće komande: “OK Google. Start find my phone” ili jednostavnim selektovanjem opcije “Find my phone” u start panelu.  U tom trenutku kada vaš pametni sad započne pretragu telefona videćete animaciju na satu koja to signalizira. Kada pametni sat pronađe telefon on će početi najače što može da zvoni kako bi ste po buci uspeli da locirate svoj telefon.

Očekuje se da će nova funkcija biti puštena u narednih nekoliko nedelja.