Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook je lansirao nove, dugo najavljivane, empatijske tastere! Probajte ih odmah!

Facebook je lansirao nove, dugo najavljivane, empatijske tastere! Probajte ih odmah!

Sada svi korisnici Facebook društvene mreže mogu da preciznije izraze svoje mišljenje, tačnije osećanje vezano za postove koje dele njihovi prijatelji ili stranice koje prate. Evo se to radi i koja sva osećanja možete da izrazite.

Facebook je pre par meseci spekulisao da razmišlja o tasteru "Ne sviđa mi se" koji je izazvao veliku polemiku javnosti. Sa jedne strane postoje korisnici koji podržavaju taj vid inovacije jer jednostavno žele da imaju priliku da preciznije, brže i jednostavnije izraze svoje mišljenje povodm posta koji im se ne dopada. 

Sa druge strane, mnogi stručnjaci upozoravaju da bi taj taster mogao da načini mnogo štete i izazove lavinu mržnje na Facebook-u. Facebook je od početka bio svestan toga te je samo razmišljao o novom pomenutom tasteru. Nakon nekog vremena, Facebook je i zvanično rekao da tastera "ne sviđa mi se neće biti" ali je najavio nove tastere koji će korisnicima pomoći da preciznije izraze svoje nezadovoljstvo, iznenađenje, radost, tačnije osećanja povodom posta.



Kako Facebook navodi, nije u redu kada neko podeli tužan post, a korisnici nisu u mogućnosti da se prikladno saosećaju. "Sviđa mi se" svakako nije prikladno, stoga su tasteri "Tužan" i ostali idealno rešenje. 

Već danas, svi korisnici Facebook društvene mreže su u mogućnosti da koriste dugo najavljivane tastere. Nama se dopadaju u želimo ih sa vama da isprobamo! Evo jednog zanimljivog GIF-a:

science smartphone medicine brains gave

Kliknite na taster koji je po vama prikladan ovom GIF-u.