Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook je lansirao uživo emitovanje audio sadržaja: Live Audio!

Facebook je lansirao uživo emitovanje audio sadržaja: Live Audio!

Uskoro ćemo moći da slušamo radio stanice i radio emisije direktno iz Facebook aplikacije. A kako stvari stoje, i mi korisnici ćemo vremenom moći da uživo emitujemo neku audio sadržaj.

Isčitavanje knjiga, audio inervjui i radio emitovanje uskoro stiže na Facebook zahvaljujući novoj Live Audio funkciji koja je predstavljena 20. decembra, 2016. godine.

 



U pitanju je samo deo cele Facebook Live kategorije koja od skorije podrazumeva i 360 Live. Sa Live Audio funkcijom, Facebook planira da “udari” i na taj segment audio emitovianja u realnom vremenu. To automatski znači da će se radio emisije uskoro naći i na našim Facebook vremenskim linijama.

Prvi mediji koji će se pojaviti BBC World Service, LBC , Harper Collins, kao i autori Adam Grant i Britt Bennett. Facebook je istakao i sledeće “Početkom sledeće godine planiramo da ovaj novi format omogućimo svim ostalim medijima ali i običnim korisnicima.”

Što se Android aplikacije tiče, korisnici će moći da zatvore Facebook aplikaciju i nastave sa korišćenjem svog telefona potpuno nesmetano, dok naravno preslušavaju neki Live Audio sadržaj. Što se iOS korisnika tiče, oni će moći da nastave da koriste Facebook aplikaciju dok preslušavaju Live Audio sadržaj, a kad napuste Facebook aplikaciju, Live Audio će biti prekinut.

Znamo da nekada mediji žele da objave priču na Facebook samo svojim rečim, ne i uz video.” dodaje Facebook. Dakle, kada mediji objave neki Live Audio, uz njega može ići i naslovna fotografija njihovih Facebook strana, ali i bilo koja druga fotografija koja se može naknadno dodati sa memorije uređaja.

Što se obaveštenja tiče, dobiće ih svi oni koji su se za to pretplatili kao i pojedini najaktivniji pratioci strane. Live Audio može trajati ne više od 4 sata što pokriva brojne aktivnosti u tom segmentu.



Ako pogledamo aktivnosti Facebook-a u poslednje vreme zaključićemo da su oni veoma brzo proširili svoje usluge emitovanja sadržaja u realnom vremenu. Prvo se pojavila funkcija emitovanja videa uživo, krajem 2015. godine, a zatim je prošle nedelje predstavljena beta verzija emitovanja uživo 360 sadržaja, kao i uživo emitovanja iz Oculus VR ka vremenskoj liniji i evo na kraju je predstavljena Live Audio funkcija koja kompletira celu tu kategoriju.