Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook lansirao Portal i Portal+ uređaje za video pozivanje! (VIDEO)

Facebook lansirao Portal i Portal+ uređaje za video pozivanje! (VIDEO)

Facebook predstavio nove Portal uređaje koji bi trebalo da promene način video pozivanja! 

Bez problema možemo reći da cela planeta koristi Facebook Messenger za dopisivanje. Facebook je prosto mesto gde se susreću apsolutno svi, od prijatelja, preko porodice, pa do poslovnih partnera.

 



Međutim, video pozivanje preko Facebook-a nije toliko popularno i zastupljeno. Facebook taj “kolač” deli sa mnogih drugim platformama kao što su Skype, Viber, Google Duo i slični.

Iako možda nije idealan trenutak, kada se u obzir uzme skandal sa narušavanjem privatnosti Facebook korisnika, kompanija je lansirala dva Portal uređaja koji bi trebalo da im obezbedi veći deo “video chat kolača”.

Резултат слика за Facebook Portal

Što se samih korisnika tiče, ponuda je vrlo primamljiva. Naime, Facebook Portal i Portal+ uređaji nude mogućnost video pozivanja koji se iniciraju putem glasovnih komandi. Portal+ ima veliki ekran koji se može koristiti horizontalno ili vertikalno. Iznad ekrana je kvalitetna, širokougaona kamera, 12 MPx rezolucije i sa autofokusom.

Резултат слика за Facebook Portal

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, Portal uređaji zumiraju i prate korisnika dok se on kreće po prostoriji. To video poziv čini daleko zgodnijim i prirodnijim. Prosto je neverovatno kako Portal uspeva da isprati kretanje korisnika i uvek ga zadrži u fokusu.



Pored video pozivanja, Facebook Portal uređaji prikazuju fotografije koje su javno podeljene na vašem nalogu, kao i podsetnike za rođendane ili nadolazeće događaje. Naravno, uvek možete preslušavati muziku putem Portal uređaja zahvaljujući sinhronizaciji sa raznim muzičkim servisima i integrisanim zvučnicima. U sam Portal uređaj je integrisan i Amazon Alexa digitalni asistent te je moguće koristiti i njega.

Резултат слика за Facebook Portal

Za one koji su zabrinuti za svoju privatnost (potpuno opravdano), Facebook je obezbedio taster za isključivanje kamere i mikrovona, kao i poklopac za fizičko prekrivanje kamere. Inače, Facebook nas uverava kako su pozivi šifrovani i da oni ne mogu da im pristupite na na jedan način. 

Cena manjeg Portal uređaje će koštati 200$, dok će veći Portal+ uređaj koštati 350$. U priloženom video pogledajte kako zapravo Portal ufeđaji funkcionišu: