Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Flir One i Flir One Pro su nove termalne kamere za Android uređaje! [CES 2017]

Flir One i Flir One Pro su nove termalne kamere za Android uređaje! [CES 2017]

Flir Systems je predstavio novu generaciju termalnih kamera Flir One, a ovaj put koštaće jeftinije u odnosu na prethodne generacije.

Proizvođač termalnih uređaja, Flir Systems, je predstavio svoje nove kamera module koje se mogu prikačiti na Android uređaje. Flir One, kako se termalna kamera naziva, se putem USB Tip C konektora povezuje sa telefonom gde se kasnije u realnom vremenu može pratiti temperatura subjekta ili uopšte scene. Naravno, Flir One kamera je sposobna da okine fotografiju ili da snimi.

 



Treća generacija Flir One kamere poseduje potpuno nov “image processor”, senzor veće rezolucije, a što je možda najbitnije, nije toliko skupa u odnosu na prethodne generacije. Komparacije radi, predhodna Flir One kamera je 2015. godine koštala 250$, kada je ona inače i lansirana, dok danas, nova Flir One kamera košta 199$.

Kompanija je takođe predstavila i Flir One Pro varijantu koja ima znatno snažniji termalnim senzorom. Kao što sam naziv nagoveštava, Pro varijanta postoji za naprednije korisnike kojima su potrebne opcije kao što su merenje temperature na više mesta i izveštaj o temperaturi po dodiru.

Flir One Pro će koštati 399$, a obe nove termalne kamere će moći da se kupe sredinom 2017 godine.