Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Futrola za telefon koja štampa fotografije, "Prynts"! (VIDEO)

Futrola za telefon koja štampa fotografije, "Prynts"! (VIDEO)

Danas se često koriste “Cloud” sistemi na kojim se skladište podaci kojim požete pristupiti sa bilo kog uređaja sve dok je internet dostupan. Fotografije se pogotovo skladište digitalno, albumi su postali duboka prošlost. Konkretno, ja se ne sećam kada sam poslednji put razvio fotografiju.

Uskoro će odštampane fotografije ponovo krasiti naše novčanike, nameštaj, domove i poslovna okruženja. Mala Francuska "Prynts" postavka je prethodnih godinu dana radila na futroli za pametne telefone koja štampa slike. Mnogo vremena su proveli tražeći odgovrajaće delove i komponente koje će, prethodno poslate pomoću bluetooth-a, futroli omogućiti da zagrejavanjem boja štampa fotografije.

Trenutnom prototipu treba oko 50 sekundi da odštampa jednu fotografiju, a futrola može u sebi sadržati samo jedan papir za štampanje. Planirana verzija futrole koja će biti namenjena za krajnjeg kupca će moći da u sebi sadrži između 10 i 30 papira za štampanje i trebaće joj do 30 sekundi da odštampa fotografiju. Sve to zahvaljujući unapređenoj hardwerskoj postavci futrole i fizičkoj komunikaciji sa telefonom.



Clement Perrot, jedan od učesnika ovog projekta “Prynts” je najavio da će ovakav uređaj koštati svega 99$ koji će prvo biti dostupan preko KickStarter-a početkom sledeće godine. Futrola će podržavati sve vodeće telefone visoke klase, dijagonale 4 inča i preko. Takođe rade na tome da i tableti dobiju svoje “parče torte”.

Još jedna mogućnost koja će privući korisnike pametnih telefona da kupe ovu futrolu što štampa slike, je aplikacija koja omogućava da odštampane slike dobiju video epilog. Naime pri fotografisanju, “Prynts” aplikacija pravi kratak video zapis koji se kači na svoju cloud bazu. To je jednistven način da nekom kome ste poslali odštampanu čestitku prenesete video pozdrav. Funkcioniše tako što će druga soba koja takođe ima na telefonu “Prynts” aplikaciju moći da upiranjem kamere prema fotografiji aktivira video i pogleda kratak klip. U prilogu ispod možete videti tačno kako to izgleda.

Pogledajte prezentaciju "Prynts" futrole klikom na sliku ispod!

Slično je “Snapchat”-u samo što odštampana slika daje dozvolu da pregledate klip. U cilju da cela priča bude bezbednija, kompanija razmišlja o tome da napravi nekoliko trikova sa skrivanjem piksela na slici što će doprineti sprečavanju umnožavanja fotografija. Dakle, fotokopija orginalne fotografije odštampane sa futrole neće moći da pusti video.

Jako je lukava opcija koja donosi “Prynts” aplikacija jer odštampane fotografije mogu nositi skrivene i tajanstvene video poruke.