Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google kategorija "Pronađite telefon" je dobila nove opcije!

Google kategorija "Pronađite telefon" je dobila nove opcije!

Novi "Moj nalog" hub je dobio prve značajne promene tačno nakon godinu dana. Pogledajte na šta se one najviše odnose.

Google je prošle godine predstavio novu verziju svog sigurnosnog panela, pod nazivom “Moj nalog", koji korisnicima Google naloga pruža gomilu opcija na jednom mestu. Svi smo tada bili oduševljeni novim korisničkim izgledom i sa par novih zgodnih opcija. 

 



Prošlo je godinu dana od tih promena te je Google rešio da obeleži godišnjicu nekim unapređenjima “Moj nalog” hub-a. Nema boljeg načina za korisnike da se priključe zabavi, zar ne?

Prvo i najbitnije unapređenje se odnosi na kategoriju “Pronađite telefon”. Danas je izgled kategorije “Pronađite telefon” potpuno drugačiji. Naravno, sam izgled i mogućnosti opcije “Menadžer Android uređaja” se nije promenio.

Tako je već godinama. Ono što se promenilo je način na koji se dolazi do dela gde vi možete da aktivirate zvono telefona, pronađete telefon ili da ga zaključate.

Sada, kada želite da iskoristite neku od pomenutih opcija, prvo treba da pristupite kategoriji “Pronađite telefon” gde će vam se izlistati svi telefoni koje ste nekada koristili.



Po odabiru telefona pojaviće vam se lista opcija koje možete koristiti. Tu se već primećuju pojedini noviteti: probajte da pozovete svoj broj telefona, obratite se mobilnom operateru, potražite lokalnu pomoć, odjavite se sa telefona, itd…

Neke od ovih opcija trenutno nisu dostupne kod nas, ali većina njih jesu. Primera radi, ukoliko dodirnete na opciju “Odjavite se sa telefona” pa na taster “Odjavime”, vaš Google nalog će biti izbrisdan na telefonu kojem ste pristupili putem “Moj nalog” hub-a.



Baš je super to što se sada običnom glasovnom komandom “Moj nalog” može pristupiti hub-u. Izgovaranjem te reči, Google Now će vam prikazati rezultat pretrage gde vi treba da dodirnete na prvi naslov na listi. On, prvi naslov “Moj nalog - Google”, će vas kasnije odvesti do podešavanja vašeg naloga putem internet pregledača.


Nema sumnje da su noviteti “Moj nalog” hub-a itekako poželjni i dobrodošli. Nadamo se da će ih u budućnosti biti više, u različitim kategorijama. Za sada, dopada nam se kako je Google olakšao pronačaženje Android telefona i daljinsku kontrolu nad njim.