Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Play prodavnica uvela filter za loše aplikacije!

Google Play prodavnica uvela filter za loše aplikacije!

Nema više loših aplikacija! Uz filter pretražujte samo aplikacije koje imaju dobar rejting!

Nekada je jako teško naći dobru aplikaciju na Google Play prdavnici. Razlozi tome su sloboda programera da postavljaju razne aplikacije koje ekosistem Google Play prodavnice pretvaraju u jednu veliku džungla u kojoj se nije lako snaći. Stvari dodatno pogoršava i činjenica da je funkcija pretrage u Play prodavnici aplikacija neadekvatna za rukovanje ogromnim asortimanom aplikacija.

Zbog svega navedenog, Google je rešio da olakša pretragu korisnicima novom opcijom koja omogućava korisnicima filtriranje pretrage aplikacija tako da mogu videti samo one koje su ocenjene sa četiri zvezdice ili više.

Naravno, i u toj kategoriji aplikacija moguće je naići na loše aplikacije sa visokom ocenom i to uglavnom zahvaljujući lažnim ocenama, ali će ovaj filter ipak bar donekle pročistiti ponudu aplikacija i omogući korisnicima lakši pregled.

Filter pretrage aplikacija na osnovu rejtinga neće rešiti sve probleme koji su vezani za pretragu, ali je to korak u dobrom pravcu koji daje nadu da će se Google pozabaviti ovim problemima.