Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Hasselblad je napravio spektakularan modul za Moto Z telefon: True Zoom Moto! (VIDEO) [IFA 2016]

Hasselblad je napravio spektakularan modul za Moto Z telefon: True Zoom Moto! (VIDEO) [IFA 2016]

Svi su bili skeptični kada je Motorola predstavila modularni telefon, govoreći da im to neće “poći za rukom” jer ne postoji odgovarajuća podrška programera i proizvođača gedžeta. Izgleda da su se prevarili jer je True Zoom Moto modul oduševio mnoge na IFA konverenciji koja se ovih dana održava u Berlinu

Osim toga što je Lenovo predstavio svoj vodeći telefon. Moto Z, kako bi posetioci u Berlinu mogli da se bolje upoznaju sa ovim modularnim telefonom, dogodila se i premijera dodatka/modula za ovaj telefon, a to je True Zoom Moto.

>> Ovo je Moto Z! Najnoviji, modularni vodeći telefon Motorola kompanije. <<



>> Za Moto Z će se pojaviti modul koji će telefon pretvoriti u desktop računar! (VIDEO) <<

>> Kako instalirati okrugli vidžet sat sa Moto Z telefona? <<

Radi se o modulu koji se kači na poleđini Moto Z telefona, a koji donosi poboljšanu kameru od 12 MPx sa 10 optičkim zumom i Xenon blicem. Ovaj dodatak je napravio Hasselblad, a sočiva koja je koristio su kvaliteta poput onih na “uperi i okini” (eng. point & shoot) fotoaparata visoke klase!

Modul se povezuje sa telefonom pomoću magneta i pinova, a koristi sopstven senzor i sočiva za beleženje fotografije. Dakle, ovo nije samo dodatak objektiva preko onog postojećeg. Nakon okidanja, fotografija biva procesuirana putem Hasselblad tehnologije u njihovom “Phocus” programu. Naravno, uvek možete da se odlučite za RAW format kako bi kasnije na svoj način procesuirali fotografiju.



Ostale pogodnosti ovog modula, pored vrhunske fotografije, su mogućnost optičkog zuma, posvećeni taster za okidanje i gumirana izpupčena površina koja služi kao rukohvat. Kada se True Zoom Moto poveže za telefonom on stvarno izgleda kao moderan “uperi i okini” fotoaparat. Telefon sa modulom uopšte nije kabast, već tanak i stilizovan. Baš je super ta kompaktnost modula jer kada ne želite da ga koristite lako ga možete odložiti.

Mnogi su oduševljeni, kako Moto Z telefonom, tako i novim Hasselblad True Zoom Moto modulom. Nama se lično baš dopada i ne bi nam toliko smetalo da izdvojimo 300$ za njega, koliko on inače inicijalno košta. Međutim, moramo priznati da cena nije uopšte niska. Čak šta više, previsoka je. Izgleda da će ovaj modul kupovati samo oni koji veliki obožavatelji gedžeta ili oni kojima novac ne predstavlja problem.



No, ako vam je za utehu, uz kupovinu True Zoom Moto modula dobijate i 2 godine besplatnog skladištenja fotografija u punoj rezoluciji na Google Photos servisu. Modul je kompatabilan sa Moto Z Force i Moto Z Play uređajima. On će 15 septembra biti dostupan za isporuku, dok ga već 8 septembra možete kupiti.