Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Honor 10 i Huawei Mate 10 Pro dobili Android 9 Pie custom ROM!

Honor 10 i Huawei Mate 10 Pro dobili Android 9 Pie custom ROM!

Čak sedam Honor i Huawei telefona su dobili nezvaničnu nadogradnju na Android 9 Pie! Evo koji su modeli i gde da preuzmete sve što vam je potrebno.

Budući da samo Google telefoni odmah dobiju nadogradnju na najnoviju verziju Androida, vlasnici ostalih telefona čiji brend nije toliko ažuran se okreću alternativama. Samim tim, Android 9 Pie ROM je “vruća” tema ovih dana.

 



Već prilično velikoj družini telefona koji su dobili Android 8 Pie port se pridružuju Honor 10 i Huawei Mate 10 Pro. Zahvaljujući programerima i članovima XDAdevelopers.com foruma, flex1911 i LuK1337, vlasnici pomenutih modela mogu da instaliraju delimično stabilan Android 9 Pie custom ROM.

Da, dobro ste pročitali! Android 9 Pie port koji se pojavio za Honor 10 i Huawei Mate 10 Pro nije u celosti stabilan jer poseduje nekoliko grešaka:

- MTP USB ne funkcioniše na BKL-L04 modeliu (USA verzija)

- Snimanje video zapisa može biti puno grešaka na BKL-L09

- Wi-Fi pristupna tačka ne funkcioniše



Ukoliko vam ove greške ne predstavljaju problem te ste voljni da probate Android 9 Pie port, onda treba da znate da vaš uređaj mora imati otključan bootloader. Treba da imate na umu da više nije moguće generisati kodove na zvaničnom sajtu proizvođača ovih telefona tako da ako vam već nije otključan bootloader, ne pokušavajte sa instaliranjem Android 9 Pie wporta.

Svi modeli telefona koji su dobili Android 9 Pie port:

- Honor View 10

- Huawei P8 Lite 2017

- Honor 7X



- Huawei Nova 2i

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei P20 Pro



- Honor 8 Pro

Sve što vam je potrebno za instaliranje možete pronaći na priloženom linku:

>> [ROM][berkeley][9.0] AOSP Pie <<