Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC Desire 12 telefoni su nam konačno stigli!

HTC Desire 12 telefoni su nam konačno stigli!

Novi HTC Desire 12 telefoni dolaze bez “liquid” dizajna, ali to ih ne sprečava da budu moderni!

Pre nekih desetak dana, HTC je lansirao novu liniju telefona “Desire 12”. Iako je HTC u prethodno vreme bio prilično “tih” kada je reč o pametnim telefonima, oni sada imaju novu liniju telefona pomoću koje pokušavaju da uhvate korak sa konkurencijom. U pitanju Desire 12 i 12 Plus telefoni koji spadaju u srednju klasu.

 



Novi HTC telefoni, Desire 12 i Desire 12 Plus su prililno impresivni kada je reč o karakteristikama! Ne zaboravimo, radi se o srednjoj klasi uređaja. No, iako je “liquid” dizajn viđen samo na nekolicini, uglavnom premium telefona, to ne znači da Desire 12 telefoni neće biti lepi i unikatni. Naprotiv, oni dolaze u formi koja oduševljava! Zadnja akrilična površina obavija ceo telefon do ekrana, što ostavlja neverovatan utisak za jedan telefona srednje kalse.

Kada je reč o karakteristikama, oba modela imaju IPS LCD ekran, rezolucije 1440*720,  formata 18:9 što ih naravno čini modernim ali ne i preterano kvalitetnim jer su niže rezolucije. HTC Desire 12 model je malo manjih proporcija, sa ekranom dijagonale 5.5 inča, dok je Desire 12 Plus model veći, sa ekranom dijagonale 6 inča.

HTC Desire 12 ima MediaTek MT6739 čipset koji je uparen sa 2 ili 3 GB RAM-a i sa 16 ili 32 GB interne memorije koju je moguće proširiti putem MicroSD kartice. Veći model, HTC Desire 12 Plus dolazi sa Snapdragon 450 čipsetom, 3 GB RAM-a i sa 32 GB interne memorije koja je takože pročiriva putem MicroSD kartice.

HTC Desire 12 Plus ima dve zadnje kamere od kojih je jedna 12 MPx, a druga 2 MPx. Sa prednje strane se nalazi selfie kamera sposobna da napravi fotografije rezolucije 8 MPx. HTC Desire 12 model sa druge strane ima samo jednu kameru na poleđini. Ona je identična primarnoj kameri Desire 12 Plus telefona, rezolucije 12 MPx. Prednja kamera Desire 12 modela je rezolucije 5 MPx.

Резултат слика за HTC Desire 12 Plus Hands On



Oba telefona imaju MicroUSB konektora, 3.5 audio izlaz, LTE povezivost, GPS i ostale standardne module. Šteta što USB Tip C nije zamenio MicroUSB. Manji Desire 12 ima bateriju kapaciteta 2730 mAh, dok Desire 12 Plus ipak raspolaže sa baterijom malo većeg kapaciteta, 2956 mAh. Zanimljivo je to da samo HTC Desire 12 Pro dolazi sa čitačem otiska prstiju.

Kao što možete videti po našem pisanju, smatramo da su ovo vrlo zanimljivi teleofni. Međutim, sve to može lako da se promeni jednom kada saznamo cenu. Govori se da će bolji, HTC Desire 12 Plus imati cenu od oko 250 evra što je prihvatljivo. Ukoliko bude skuplji, mnogi se neće oduševiti kao što mi jesmo dok nismo saznali cenu...