Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC je ozvaničio novi One A9s telefon! Evo šta ga razlikuje od standardnog modela…

HTC je ozvaničio novi One A9s telefon! Evo šta ga razlikuje od standardnog modela…

HTC je napravio povoljniju alternativu HTC One A9 telefona i nazvao ga One A9s. Izgleda da je s za “small”.

Kada se One A9 pojavio, HTC su kritikovali kako je kopirao iPhone. Metalna zaobljena izrada i plastične antene koje se prostiru po površini zadnje strane telefona su svakako podsećale na iPhone. Ipak, to ne znači da je HTC onaj ko kopira. HTC je tada samo bio pogrešno protumačen od strane medija, ništa više. To govorimo jer su korisnici više nego zadovoljni njime.

Резултат слика за HTC One A9s



No, HTC je rešio da napravi i povoljniju varijantu One A9 telefona, promenivši mu karakteristike i naziv. Sada imamo nov model, One A9s, koji ima gotovo identičan dizajn kao i njegov prethodnik, ali drugačiju postavku komponenti ispod haube. Pre nego što vam ispričamo koje su njegove karakteristike, spomenućemo da su kamere repozicionirane i da je HTC brendiranje ispod ekrana uklonjeno. To su jedine promene kada je dizajn u pitanju.

>> HTC One A9 - Test <<

Sa druge strane, promene se itekako primećuju kada su karakteristike u pitanju. Ekran je recimo drugačiji pa tako One A9s ima petoinčni HD/720p ekran, tipa Super LCD, što je svakako lošija varijanta u odnosu na FullHD, AMOLED ekran One A9 telefona.

Резултат слика за HTC One A9s

Dakle, ispod haube je ovaj put MediaTek MT6755 Helio P10 čipset koji podrazumeva dva četvorojezgarna procesora Cortex-A53. Grafički čip koji One A9s ima je Mali T860MP2, a uz njega i čipset ide i 2 GB RAM-a, kada je verzija sa 16 GB interne memorije u pitanju. Verziju HTC One A9s telefona sa 32 GB interne memorije dolazi sa 3 GB RAM-a. Interna memorija se i dalje može proširiti putem MicroSD kartice, dok je baterija dobila malo više miliapmpera pa je tako njen kapacitet sada 2.300 mAh. Ukoliko želite detaljnije da uporedite karakteristike sa prvobitnim HTC One A9 telefonom, prilažemo vam link gde to možete da uradite:

>> HTC One A9 - karakteristike i cene <<



Zadnja kamera na One A9s telefonu je rezolucije 13 MPx sa f/2.2 otvorom blende, ali bez optičke stabilizacije slike. Prednja kamera je takođe doživela promene pa tako One A9s umesto 4 UltraPiksel kamere ima standardnu 5 MPx kameru, sa f/2.8 otvorom blende, koja je sposobna da snima u FullHD rezoluciji.

Резултат слика за HTC One A9s

Kada je One A9 lansiran, HTC je dao obećanje da će sledeća verzija Android-a biti u roku od 15 dana dostupna za njega. Kako stvari stoje, to obećanje neće biti ispunjeno, barem ne u tom roku od 15 dana. Shodno tome, HTC One A9s dolazi sa Android 6 Marshmallow, bez obećanja da će uskoro dobiti nadogradnju na Android 7 Nougat.

Cena i dostupnost još nije obelodanjena, ali se očekuje da će One A9s biti dostupan u oktobru mesecu. Što se cene tiče, ne očekujte previše nižu cenu u odnosu na moćniji HTC One A9 model. To jednostavno ne liči na HTC.