Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC predstavio U11 Eye telefon sa dve prednje kamere i Squeeze tehnologijom!

HTC predstavio U11 Eye telefon sa dve prednje kamere i Squeeze tehnologijom!

Novi HTC U11 Eye je novi adut kompanije kada je reč o srednjoj klasi

HTC je pre sedam dana predstavio U11 Eye model. Hmm, novi Eye telefon sa dve prednje kamere? To nam nešto zvuči poznato… Tajvanska kompanija je pre lansiranja svog novog modela ga je u nekoliko navrata najavljivala razne tizere. Ovaj put, HTC ponovo “gađa” srednju klasu pokušavajući da se uklopi u tekuće trendove. Pa tako, HTC U11 Eye ima ogroman Super LCD3 ekran, dijagonale 6 inča, čiji je format slike 18:9. Staklo koje štiti ekran FullHD+ rezolucije je Corning Gorilla Glass treće generacije.

 



HTC U11 Eye je prvi telefon kompanije sa baterijom kapaciteta 3930 mAh. Ona se puni putem USB Tip C konektora što je super budući da se mnogi proizvođači telefona i dalje drže MicroUSB-a.

Snagu mu daje Snapdragon 652 čipset koji podrazumeva procesor od 8 jezgra. Raspolaže i sa 4 GB RAM-a za dobar multitasking i 64 GB interne memorija za skladištenje podataka koja može biti proširena putem MicroSD kartice do 2 TB.

Što se kamera tiče, HTC U11 Eye na poleđini ima senzor rezolucije 12 UPx sa objektivom čiji je otvor blende f/1.7. Kamera ima fazni autofokus, otpičku stabilizaciju slike i može da snima u 4K rezoluciji. Pored kamere se nalazi i dvotonski LED blic.

Na prednjoj strani HTC U11 Eye telefona borave dve selfie kamera od 5 MPx, sa AutoHDR podrškom i objektivima čiji je otvor blende f/2.2. Naravno, ove prednje kamere imaju razne režime od kojih je najpopularniji onaj sa boka efektom.



HTC USonic tehnologija je takođe prisutna na ovom modelu, kao i dobro poznata “stisni” (eng. squeeze) gestura. Dostupan je i čitač otiska prstiju, ali na pleđini ovaj put umesto sa prednje strane. Proporcije HTC U11 Eye telefona su 157.9 x 74.99 x 8.5 mm, dok teži 185 grama. Za pohvalu je to što ovaj model dolazi sa IP67 sertifikatom koji telefon čini otpornim na prašinu i vodu. HTC U11 Eye dolazi sa Android 8 Oreo operativnim sistemom direktno iz kutije.

Vidimo da HTC sa novim U11 Eye telefonom želi da se istakne u srednjoj klasi, a otpornost na vodu, baterija velikog kapaciteta, prednje dve kamere, USonic i Edge Squeeze tehnologija je upravo ono što će im u tome pomoći.


Sa druge strane, čipset je prilično star. Čak i 2016. godine, kada je Snapdragon 652 čipset bio aktuelan, on jednostavno nije bio izbor za premium uređaje. Postavlja se pitanje, da li je Snapdragon 652 čipset dobar izbor danas za jedan telefon srednje klase? HTC izgleda smatra da kombinacija starijeg čipseta i novih, modernih funkcija može da bude dobitna za telefone srednje klase. HTC U11 Eye će biti dostupan prvo u Kini, pa kasnije u S.A.D. po ne tako pristupačnoj ceni od 510$.