Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC zvanično predstavio One A9 telefon! Prelep telefon, međutim mnogo podseća na....

HTC zvanično predstavio One A9 telefon! Prelep telefon, međutim mnogo podseća na....

HTC je pre pola sata predstavio novi telefon One A9 o kojem smo vam ranije govorili, tačnije spekulisali. Sada je sve zvanično i ono što u daljem tekstu napišemo je 100% tačno.

Reč je o uređaju vrhunskog dizajna sa bogatim i upadljivim bojama i jedinstvenom tehnologijom završne obrade, uz nove obline, redefinisane i prefinjene ivice koje se besprekorno stapaju sa supertankim metalnim okvirom dajući telefonu osećaj prirodnosti i lakoće. U toj neverovatnoj fuziji metala i stakla stopljen je 5-inčni Full HD AMOLED ekran, od ivice do ivice, zaštićen 2.5D Corning Gorilla Glass 4 zaštitnim staklom.



Realno, dizajn i izrada novog A9 telefona je neosporivo dobar. Međutim, malo nam je falilo da u naslovu ovog teksta napišemo “HTC je zvanično predstavio iPhone 6 telefon koji radi na Android 6 Masrhmallow operativnom sistemu". Ruku na srce, One A9 stvarno veoma podseća na iPhone 6. Ipak, samo na prvi pogled! Ako bolje pogledate telefon, primetićete da je novi One A9 ima fatnastičan zvučnik.

HTC One A9 donosi zvuk neverovatnog kvaliteta. Zahvaljujući HTC BoomSound tehnologiji u kombinaciji sa Dolby Audio surround tehnologijom, novi model donosi realističan zvuk koji odgovara iskustvu reprodukcije uživo podizanjem zvuka visoke rezolucije na novi nivo. Sa ugrađenim DAC konverterom koji isporučuje 24-bitni zvuk u kvalitetu 192 kHz (bolji od kvaliteta CD-a) pruža bogatstvo i dubinu zvuka kakvo dosad niste čuli u svojoj muzičkoj kolekciji. Snažno pojačalo za slušalice, dvostruko jače od izlaza ostalih telefona, pruža više snage i dinamički raspon kako biste čuli i najsitniju nijansu omiljene muzike, videa ili igara.

Ono što je nas konkretno oduševilo je Android 6 Marshamllow iz kutije i obećanje HTC-a da će svaka nadogradnja koju Google objavi biti maksimum 15 dana spremna i za One A9 telefon. Fantastično zar ne!?

Dakle, možemo doneti zaključak da će One A9 biti prvi pametni telefon koji nije Nexus sa operativnim sistemom Android 6.0 Marshmallow. HTC One A9 integriše sve prednosti Google-ovih inovacija i dokazanu jednostavnost korisničkog okruženja HTC Sense.



Takođe, One A9 je veoma moćan uređaj. Sa najnovijim procesorom Qualcomm Snapdragon 617 sa integrisanim X8 LTE i 64-bitnim osmojezgarnim procesorima, HTC One A9 je projektovan da pruži savršenu ravnotežu između snažnih performansi, brze povezivosti i dužeg trajanja baterije. Podrškom za fantastične brzine bežičnih LTE mreža preko naredne generacije tehnologije agregacije operatera mobilnih mreža, novi model donosi mogućnost „streaminga“ videa u još višoj definiciji, razgaljujući zvuk visoke rezolucije i više prostora za skladištenje podataka u oblaku, za čuvanje svega što vam srce poželi. Telefon je dostupan u konfiguracijama sa 16 i 32 GB proširive memorije, sa podrškom za do 2 TB dodatne momrije na SD kartici, što je savršeno skladištenje svih vaših aplikacija, igara, fotografija, muzike i videa.

Hajmo da zanemarimo sve što smo do sada rekli i fokusiramo se na to da je HTC obećao svim svojim online kupcima (u S.A.D.) da mogu da probaju 30 dana telefon pre nego što odluče da ga zadrže! Ovo je krupna odluka. HTC je siguran da će korisnici biti oduševljeni One A9 telefonom čim je ovako reagova. Moramo im “skinuti kapu” za ovo!

To nije sve, HTC uz standardnu garanciju kupcima One A9 telefona poklanja "Uh Oh" dodatnu garanciju u slučaju da se ekran polomi ili da se telefon pokvari pri slučajnom kontaktu sa vodom. Neverovatno zar ne!? Kako je na predstavljanju nagovešteno, HTC ne želi dodatno da naplaćuje tu vrstu garancije kao njihova konkurencija, već smatra da to treba ići u okviru već određene cene od 399$.



Nažalost, telefon One A9 namenjen za S.A.D. tržište ima bolje specifikacije u odnosu na One A9 za Evropsko tržište. Bizarno je i to da je One A9 za Evropu čak skuplji! Zapravo, One A9 za V.B. tržište će imati 2 GB RAM-a i 16 GB interne umesto 3 GB RAM-a i 32 GB interne i koštaće 429.99£ što je 665$.

Smatramo da je HTC uspeo da prelije ono najbolje što je prosteklo iz One M7, M8 i M9 telefona, u novi One A9 i uz par noviteta kreira nešto sasvim novo. Trudićemo se da što pre dobije A9 na test i preciznije vam prenesemo sve o ovom telefonu, a do tada ćemo pisati o njemu na osnovu iskustva mnogih vodećih portala u svetu kao što je The Verge!