Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei je predstavio EMUI 10! (VIDEO)

Huawei je predstavio EMUI 10! (VIDEO)

Spremite se za revoluciju u korisničkom iskustvu. Tokom skupa Huawei Developers Congress, zvanično je predstavljen operativni sistem EMUI10.

Dr. Wang Chenglu, predsednik odseka Software Engineering u kompaniji Huawei Consumer Business Group, izjavio je da EMUI10 donosi nove primene distribuirane tehnologije u cilju unapređivanja korisničkog iskustva u svim situacijama. Njegov razvoj je omogućio specifične aplikacije kao što su audio i video pozivi u svim situacijama, obavljanje poslovnih zadataka na različitim uređajima, kao i pametnim uređajima za vozila.

 



Na kraju predstavljanja, dr. Wang je objavio da će EMUI10 Beta verzija biti testirana interno 8. septembra pomoću serije Huawei P30 i ostalih modela, a EMUI10 će biti dostupan na sledećoj generaciji proizvoda iz Mate serije.

U ovom trenutku, Huawei EMUI ima više od 500 miliona svakodnevno aktivnih korisnika u 216 zemalja i podržava rad na 77 jezika. Tokom poslednjih 7 godina, od nastanka sistema EMUI 1.0 2012. godine, ostvaren je značajan tehnološki napredak. Statistike pokazuju da procenat korisnika koji su ažurirali sistem EMUI 8.0 iznosi 79% , dok procenat korisnika koji su ažurirali sistem EMUI 9.0 dostiže 84%. Statistike takođe pokazuju da očekivani broj korisnika koji će ažurirati svoje telefone na sistem EMUI10 može dostići 150 miliona.

Tokom godina, kompanija Huawei je uložila značajna sredstva u istraživanje i razvoj EMUI sistema, u cilju neprekidnog unapređivanja performansi. GPU turbo tehnologija je unapredila efikasnost grafičke obrade za 60%, dok Link Turbo tehnologija agregacije mrežnih veza omogućava pametnim telefonima da pristupe većem broju različitih mreža kao što su 4G i WiFi, za 70% brže nego kada se koristi samo 4G. Ostale inovacije, kao što je EROFS super sistem za upravljanje podacima unapređuje rad Android sistema za 20%, dok Ark Compiler olakšava rad aplikacija treće strane za 60%.

EMUI10 donosi tri poboljšanja: dizajn korisničkog iskustva, najbolji kvalitet u svim situacijama, i novi stnadard za neometan rad. EMUI10 je dodao i mračnu temu radi većeg vizuelnog komfora. Mračna tema optimizuje kako kontrast boja između teksta i tamnijih pozadina, tako i boju teksta i ikonica sistema - dok krajnji rezultat garantuje vizuelnu konzistentnost, ugodnost i čitljivost. Distribuirana tehnologija transformiše iskustvo korišćenja više različitih uređaja i spaja mogućnosti više uređaja na jedan ekran

EMUI10 primenjuje revolucionarnu distribuiranu tehnologiju koja podržava HD video pozive između više različitih uređaja. Korisnici mogu da obave video i audio pozive kada god i gde god to požele. Kada odgovaraju na poziv, korisnici mogu da odaberu da to urade pomoću pametnog zvučnika. Ili ako se radi o video pozivu, mogu da se jave pomoću pametnog televizora, uređaja za vozila, ili čak i da pošalju snimak u realnom vremenu sa drona. Pametni telefon i kompjuter imaju mogućnost deljenja ekrana, tako da se podaci lako mogu razmenjivati prevlačenjem preko ekrana. Takvo korisničko iskustvo je omogućeno revolucionarnom distribuiranom tehnologijom.

Huawei neprekidno obraća pažnju na sigurnost. Radi unapređivanja korisničkog iskustva, Huawei takođe gradi distribuirani sigurnosni sistem. On dodatno učvršćuje snažni odbrambeni sistem korišćenjem in-house hardvera i softvera, i koristi arhitekturu sistema čipa i jezgro sistema kao osnove za sigurnost i poverenje. Samo uređaji koje korisnik odobri mogu biti povezani sa ostalim uređajima, i uz to, komunikacija između uređaja je zaštićena potpunom enkripcijom da bi se osigurala apsolutna sigurnost prenosa podataka.



Jednokratni razvoj za korišćenje na više uređaja, uz konzistentno korisničko iskustvo u svim situacijama

Kao što je navedeno tokom predstavljanja, EMUI nudi distribuirani programerski okvir za korisnički interfejs i virtuelno simulira mogućnosti hardvera. Zahvaljujući tome, programeri mogu da stvore aplikacije za više različitih uređaja, bez potrebe da prave adaptacije istog programa.