Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei je predstavio svoj novi pametni sat koji će definitivno osvojiti svet!

Huawei je predstavio svoj novi pametni sat koji će definitivno osvojiti svet!

Huawei je rešio da postane ozbiljan igrač u svetu pametnih satova. Pogledajte zašto!

Huawei je uhvatio poprilično dobar zalet ovih godinu dana, a kako stvari stoje ovog leta će se to i isplatiti. Svima je poznato to da je Huawei u svetu pametnih telefona već dugo, ali oni rade još mnogo toga. Između ostalog, Huawei pravi one Open ADSL rutere koji idu uz Telekomov ADSL internet ili one 3G rutere (VIP CUBE) koji idu uz VIP postpaid internet pakete. Dakle to su uređaji koji Huawei pravi a da mi ovde u Srbiji znamo za njih, da ne pominjemo onda one za koje nikad niste ni čuli. Sve u svemu normalno je to što dosta toga ne znate o Huawei-u jer se radi o kompaniji čije je sedište u Kini. Međutim, vreme je da čujete za Huawei jer se upravo ovih dana na WMC 2015 događaju predstavljaju neki novi proizvodi Huawei-a koji će vas oduvati. Nova nada Huawei-a su pametni satovi, a to koliko su pažnje i truda uložili u ovaj segment govori to da je njihov novi pametni sat prava zvezda MWC-a.

Čuli ste sigurno za neke malo kvalitetnije pametne satove koji spadaju u visku klasu i koji, pored toga što su vrhunski proizvodi, imaju visoku cenu. Neki od njih su Moto 360, LG G Watch i slično. Huawei će to definitivno promeniti svojim novim satom jer on pruža kvalitet, dizajn i razumljivu cenu.



Kada govorimo o pametnim satovima na njih ne možemo gledati kao na nakit ili prestižnu marku poput Festina, Armani, Swatch, Rolex i slično. Pametni satovi jesu uređaji visoke tehnologije ali opet oni više spadaju u gedžete nego u skupocene prestižne satove. Zato i cena tih satovane ne bi trebalo da prelazi preko 350 evra, naravno sve u zavisnosti od modela i karakteristika.

No, da se vratimo na Huawei pametan sat, on je predstavljen na WMC 2015 i po svemu sudeći rastura konkurenciju. Sat je elegantnog i univerzalnog dizajna koji ne bledi iz godinu u godini već će uvek biti moderan i u skladu sa vremenom. Ići će u tri klasične boje: zlatna, srebrna i crna koje se vrlo lako mogu uklopiti uz svačiji stajling. Ono najzanimljivije vezano za ovaj sat su karakteristike. Sat ima okrugli AMOLED ekran prečnika 1.4 inča sa oštrom i jasnom slikom. Naravno, sat pokređe Android Wear operativni sistem koji odlično funkcioniše uz 512 RAM-a i 4 GB interne memorije. Sve ovo potkovano je dobrim Qulacommm procesorom koji radi na 1.2 GHz. Ono najbitnije je da sat sa telefonom komunicira preko "Bluetooth Low Energy" tehnologije koja štedi bateriju kako telefona tako i sata. Huawei ima svoju video reklamu koju možete pogledati u prilogu: