Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei je predstavio svoj novi vodeći telefon Mate S i tako zeznuo Apple. Evo zašto!

Huawei je predstavio svoj novi vodeći telefon Mate S i tako zeznuo Apple. Evo zašto!

Huawei baš jarko želi da preotme malo posla Sony, Apple, Samsung i HTC kompanijama... Šta mislite? Da li će oni to sa Mate S telefonom to uspeti?

Huawei je takođe na IFA 2015 konferenciji predstavio telefon Mate S koji predstavlja njihov najnoviji pokušaj osvajanja tržišta telefona visoke klase. Novi uređaj nudi solidne karakteristike i neke zanimljive inovacije koje do sada nismo imali prilike da vidimo. Verujemo da Mate S neće biti ni malo jeftin.

Mate S pakuje FullHD ekran dijagonale 5.5 inča, bateriju od 2.700 mAh, osmojezgrani Kirin procesor, 13 MPx zadnju kameru i 8 MPx prednju kameru. Tu je u 3 GB RAM-a, kao dve varijante Mate S telefona, jedna sa 32 GB interne memorije i jedan sa 64 GB interne memorije. Tanak aluminijumski dizajn dolazi u nekoliko boja uključujući zlatnu, sivu, šampanj i roze. Ima 2.5D staklo preko ekrana i par zvučnika koji su smešteni sa donje strane telefona.



Huawei nije zaboravio ni na senzor za čitanje otiska prstiju koji je smestio na pozadini telefona. Oni tvrde da je on 100% precizniji, osetljiviji i brži nego ranije. Taj senzor se može koristiti za javljanje na dolazeći poziv ili okidanje selfi fotogrfije. Huawei je na Mate S takođe ugradio i “Knuckle Sense” tehnologiju koja korisnicima omogućava da se prebacuju između pokrenutih apliakcija određenim gesturama koje podrazumevaju iscrtavanje nekog karaktera zglobom prsta.

I konačno, Kineski proizvođač telefona je na svom Mate S ugradio i ForceTouch tehnologiju sličnu onoj koja se najavljuje za nadolazeće Apple uređaje.

>> Ovo su 6 razloga zbog kojih će Force Touch doprineti efikasnosti nadolazećih Apple telefona! <<

Ekran Mate S telefona vam može reći koliko jako ga pritiskate gde u odnosu na to može ragovati onako kako je prethodno programiran. Zanimljivo je to što je Huawei našao način da ForceTouch tehnologiju na ekranu svog novog vodećeg telefona konvertuje u malu kuhinjsku vagu.


Mate S će se u prodavati po ceni od 650 evra za model od 32 GB i premijerno će početi da se prodaje u Evropi. Model od 64 GB će za 49 evra biti skuplji tako da će on ići po ceni od 699 evra. Azija, Afrika i Bliski Istok će takođe veoma brzo dobiti ovaj uređaj, no za S.A.D. se još ništa ne zna.