Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Jide je lansirao Remix IO: Android TV, konzola i Android računar. Sve u jednom! (VIDEO)

Jide je lansirao Remix IO: Android TV, konzola i Android računar. Sve u jednom! (VIDEO)

Jide je lansirao uređaj koji će moći da se koristi kao Android TV, kao konzola ili Android računar. Svi mi znamo kako Remix OS izgleda, a budući da ovaj uređaj može raditi u TV režimu i tako podrži Android TV aplikacije, onda je Remix IO pun pogodak!

Jide, kompanija koja stoji iza revolucionarnog Remix OS operativnog sistema, je lansirala svoj poslednje hardversko delo: Remix IO. Njegova početna cena će biti 99$, a kao što smo spomenuli, funkcionisaće kao Android TV box, gejming konzola i kao Android računar. Dakle, kao 3 u 1 uređaj.

 



Pokretaće ga Remix OS koji je baziran na Android 7.0 Nougat-u, a imaće 4K izlaz sa podrškom od 60 fps i HDR-om.

Jide kompanija je uvek bila fokusirana na zajednicu koju čine programeri i sami korisnici te često postuju na XDAdevelopers.com i čitaju tuđa mišljenja. Upravo taj odnos sa svojim korisnicima i ostalim programerima je doveo do svojevrsne Android TV platforme koju su implementirali u okviru Remix IO. Mogućnost da se korisnik brzo prebaci iz režima za računar i Android TV režim je pametan potez Jide kompanije i sigurni smo da će to korisnici obožavati. Nija samo to ono što će Remix IO izdvojiti iz mase već i činjenica da će on podržavati Android TV aplikacije kada se koristi u tom režimu. To nije mala stvar.

Što se gejminga tiče, Remix IO omogućava korisnicima da iznova odrede kontrole kako bi se lakše prilagodili na tastaturu, miša, džojstik ili daljinac. O Android računaru nećemo previše govoriti jer smo o tome već ranije pisali. Istaći ćemo samo da je Remix OS jedini Android operativni sistem na koji Windows korisnici vrlo lako mogu da se prebace.

>> Remix OS je Android 5 LolliPop platforma za Windows i Mac računare! (VIDEO) <<



>> Kako instalirati Android 5.1.1 LolliPop na Windows, Linux ili Mac uređaju? [Remix OS + rešenje za Google Play] <<

>> Ovo su najbolje aplikacije za Remix OS! [Izbor korisnika] <<

Remix IO će biti dostupan na Kickstarter-u po pomenutoj ceni, a očekuje se da će krajem marta biti isporučivan. Evo njegovih karakteristika:

Remix IO

Procesor



RK3368 CPU Octa-Core 64bit ARM® Cortex™-A53 1.5GHz

Grafički čip

PowerVR SGX6110



RAM

2GB DDR3L

Interna memorija

16GB (proširiva do 128GB putem MicroSD)

Konektori

4x USB 2.0, HDMI 2.0 (4K@60fps), VGA, Wi-Fi 2.4Ghz/5Ghz 802.11a/b/g/n/ac, LAN, 3.5 mm audio izlaz, 9V/2A konektor za napajanje

Dodatna operema

TV daljinac