Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lenovo A6000 dobio nezvaničnu nadogradnju na Android 8 Oreo!

Lenovo A6000 dobio nezvaničnu nadogradnju na Android 8 Oreo!

Lenovo model A6000 iz 2015 godine je ovih dana dobio nadogradnju na Android 8 Oreo kroz custom ROM.

Lenovo telefoni se ne mogu pohvaliti baš najsjajnijom softverskom podrškom, kako od strane same kompanije, tako i od strane zajednice programera. Čak je bilo nekih slučajeva da su Lenovo telefoni dolazili sa Spyware pretnjama. Međutim, Lenovo uređaji su i dalje sjajni i uglavnom su pristupačni. To je razlog zbog čega se korisnici često odličuju za njihove telefone.


Jedan od boljih telefona koji se 2015. godine našao na tržištu po vrlo zanimljivoj ceni je model A6000. On nije dobio neke značajne zvanične nadogradnje proteklih godina (sem što je prešao sa KitKat-a na LolliPop), ali je zato propraćen po pitanju custom ROM-ova.



>> Lenovo A6000 - karakteristike i cene <<

Vlasnici ovog uređaja se ponovo mogu radovati jer nezvanična verzija Android 8 Oreo custom ROM-a upravo stigla! Programer dev_harsh1998 smatra da Lenovo A6000, čiji je čipset Snapdragon 410, može da bude upotrebljiv uređaj i sada. Samo ga je potrebno malo doterati u red.

On je napravio Android 8 Oreo custom ROM za Lenovo A6000 koji je poprilično stabilan. Jedino što delimično ne radi je WiFi pristupna tačka koju telefon generiše tj. WiFi HotSpot funkcija. Ostale vitalne funkcije rade sasvim normalno pa tako nema nikakvih grešaka sa kamerom, sa WiFi povezivanjem, pregrejavanjem i slično.

Android 8 Oreo za Lenovo A6000 je baziran na AOSP-u, što znači da ne dolazi sa nekim dodatnim funkcijama i preinstaliranim aplikacijama. Ako ste voljni da probate ovaj custom ROM, onda ispratite uputstvo koje je priloženo na XDA-developers.com sajtu. Imajte na umu da sve u BETA fazi te je moguće da postoje neke nedokumentovane greške. No, programer koji je kreirao Android 8 Oreo za Lenovo A6000 obećava da će se potruditi da blagovremeno popravi sve greške. Shodno tome, pratite njegov post na XDA-developers.com sajtu kako bi bili u toku sa novim verzijama custom ROM-a.

>> Lista telefona koji su već dobili nezvaničnu nadogradnju na Android 8 Oreo! <<