Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lenovo će predstaviti prvi futuristični “Tango” telefon!

Lenovo će predstaviti prvi futuristični “Tango” telefon!

Evo kako će izgledati telefon koji će moći da pretvori sve oko vas u 3D svet zahvaljujući Tango projektu! 

Iznenađeni ste jer ponovo čujete “Tango” nakon par godina tišine? Ne treba da budete jer Lenovo nije zaboravio potencijal Google-ovog ambicioznog projekta “Tango” te je rešio da predstavi svoj prvi Tango telefon. Međutim, Lenovo nije prvi koji je pokušao ovako nešto. Pre par godina, Qualcomm i Intel su prvi napravili prototip Tango uređaja u svojstvu tableta i telefona. Još tada, ti uređaji su obećavali mnogo, ali nisu bili spremni za krajnje korisnike. Izgleda je Lenovo našao način da napravi finalni Tango proizvod, ondosno telefon.

*Napomena



Ukoliko ne znate šta je “Project Tango”, savetujemo da se detaljnije informišete OVDE.

Zahvaljujući procurelim informacijama i fotografijama, mi 24 sata pre zvaničnog predstavljanja na Tech World 2016 događaju, znamo kako će se novi Tango telefon zvati, kako će izgledati o koje će mu karakteristike biti. Naziv mu i nije baš lak za pamćenje. Verovatno će dobiti neki nadimak, a do tada moraćemo da ga zovemo Lenovo PHAB2 Pro.  Sve u svemu, Steve Hemmerstoffer (@oneleaks) sa www.nowhereelse.fr uspeo da “iskopa” verodostojne i porpilično kvalitetne fotografije novog Lenovo Tango telefeona: PHAB2 Pro. Njegov izvor je kineski blog koji možete posetiti na ovaj LINK.

Kao što vidite, novi Lenovo Tango telefon će imati prostran ekran, dijagonale 6.4 inča. Uh, skoro pa tablet… Imaće kapacitativne tastere što je za razliku od Google-ove prakse malo drugačije. To nam daje do znađa da Google sem Tango projekta nema mnogo dodirnih tačaka sa ovim Lenovo uređajem. Zadnja strana nam je takođe obelodanjena te možemo zaključiti da će Lenovo PHAB2 Pro pozadi imati “Project Tango” štampu i Lenovo logo. Takođe, na dnu i vrhu telefona se vide dve plastične linije ispod kojih su smeštene antene.

Vredi pomenuti još tri stvari koje smo uočili na priloženim fotografijama.



Prvo: postoje tri različite kamere. Jedna je prepoznavanje prostora, druga je mapira prostor, a treća je tu kako bi osetila dubinu okruženja Tango uređaja.

Drugo: Lenovo PHAB2 Pro je napravljen u potpunosti od metala.

Treće: Pozadi se ispod kamera nalazi i čitač otiska prstiju.

Ove informacije nam govore da ovaj Tango uređaj može da se koristi kao i svaki drugi pametni telefon, bez posledica i nedostataka usled njegove glavne namene, odnosno svrhe. Da podsetimo ponovo, Tango projekat je zamišljen tako da omogući telefonu ili tabletu da konvertuje svet oko sebe u 3D okruženje. To će pomoći mnogima oko kreiranja raznog 3D sadržaja, ukljčujući igre, koncept enterijera i još mnogo, mnogo toga… Kao što smo vam na početku teksta pomenuli, da bi shvatili šta je projekat tango, pročitajte tekst na priloženom linku:



>> Google Tango projekat je "naučna fantastika" za mnoge ali uskoro i proizvod za krajnje kupce! <<