Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lenovo Moto 4G i 4G Plus telefonu su nedavno predstavljeni! Pročitajte zašto su oni posebni...

Lenovo Moto 4G i 4G Plus telefonu su nedavno predstavljeni! Pročitajte zašto su oni posebni...

Da li vam je u naslovu nešto čudno? Skroz vam je ok ovo: “Lenovo Moto”? Ovo su prvi Lenovo telefoni pod okrivljem Motorola brenda koji je Lenovo kupio.

Zbogom Motorola, čao Moto! Prva dva telefona pod nazivom “Lenovo Moto” su predstavljena i oni bi trebalo da budu naslednici Moto G telefona, treće generacije. Da, “naslednici”, množina…

Ekrani novih modela su “porasli” i dobili oštriji prikaz slike. Dakle, dijagonale ekrana novih Lenovo Moto telefona su 5.5 inča, 1080p rezolucije. U odnosu na 720p rezoluciju i 5 inča ekran, ovo je sasvim prijatna i očekivana nadogradnja. Snaga procesora je udvostručena zahvaljujući novim generacijama Snapdragon čiseta. Takođe, kamere i memorija komponente su doživele značajna unapređenja.



Lenovo Moto 4G Plus

Umesto “Turbo”, kako je Motorola obično označavala unapređeniju verziju osnovnog modela telefona, Lenovo je unapređenu verziju Lenovo Moto 4G označio sa “Plus”.

Kao što smo ranije spomenuli, Lenovo Moto 4G plus ima 5.5 inča ekran, 1080p rezolucije, sa Corning Gorilla Glass, treće generacije, zaštiteom preko njega. Ove karakteristike su u današnje vreme standard koji mora se ispoštuje. Oba modela naravno pokreće Android 6 Marshmallow.

Ispod ekrana se nalazi kockasti čitač otiska prstiju što je čini Plus model drugačijim od standardnog. Inače, čitač otiska prstiju koji Lenovo Moto 4G Plus ima, može da otključa telefon za 750 ms.

Lenovo Moto 4G Plus ima 16 MPx zadnju kameru sa hibridnim fokusom ( laserski fokus + detekcija lica), može da zabeleži 1080p video snimke. Kamera koristi “OmniVision PureCell Plus” senzor sa 1.3 µm piksela, i sa f/2.0 aperturom. Što se kamera aplikacije tiče, postoji “Pro” režim koji omogućva individualnu kontrolu funkcija kamere prilikom okidanja. Selfie, prednja kamera ima 5 MPx senzor sa 84° širokim objektivom.



Što se čipseta tiče, Lenovo Moto 4G Plus pakuje Snapdragon 617, što znači da ima osam Cortex A53 jezgra klokovani na 1.5 GHz. Uz pomenuti čipset, Lenovo Moto G4 Plus pakuje i Adreno 405 grafički čip. Sve ovo je praktično duplo jača postavka komponenti u odnosu na Moto G (3rd gen).

Postojaće nekoliko varijanti Lenovo Moto 4G Plus telefona, a ona najnaprednija će imati 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Slabija i pristupačnija varijanta će biti sa 2 GB RAM-a i 16 ili 32 GB interne memorije. Interna memorija će moći da se proširi putem MicroSD kartice na bilo kojoj varijanti Lenovo Moto 4G Plus telefona.

Iako oba modela, Lenovo Moto 4G i 4G Plus, dolaze sa baterijom kapaciteta 3.000 mAh i sistemom brzog punjenja, samo će 4G Plus ići sa brzim punjačem u kutiji. Kako Lenovo navodi, brzi punjač može za 15 minuta punjenja da obezbedi 6 sati rada.



Cena za 4G plus će se kretati od 180$ do 225, u zavisnosti od varijante.

Lenovo Moto 4G

Lenovo Moto 4G je jako sličan svojoj unapređenoj verziji. Poseduje isti ekran, isti čipset i istu bateriju, samo ne dolazi sa brzim punjačem u kutiji.

Lenovo Moto 4G će ići u nekoliko varijanti takođe: sa 16GB interne memorije ili sa 32 GB interne memorije, koja je naravno proširiva putem MicroSD kartice. Što se RAM memorije tiče, sve varijante idu sa 2 GB, bez izuzetka.



 

Kamera na Lenovo Moto 4G je jako slična Moto G (3rd gen) modelu. Znači, zadnja kamera ima 13 MPx i sposobna je da napravi 1080p video snimke. Što se prednje, selfie kamere tiče, ona je ista kao i kod Lenovo Moto 4G Plus modela: 5 MPx senzor sa širokougaonim objektivom.

U suštini, najznačajnija razlika između Lenovo Moto 4G Plus i Lenovo Moto 4G modela je čitač otiska prstiju. Lenovo Moto 4G model ga ne poseduje.