Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lenovo Z5 Pro je novi klizeći telefon sa mnogo niskom cenom! (VIDEO)

Lenovo Z5 Pro je novi klizeći telefon sa mnogo niskom cenom! (VIDEO)

Kompanija Lenovo je upravo lansirala prilično inovativan telefon Z5 Pro koji dolazi sa 2 zadnje kamere, klizećim mehanizmom, ekranom koji se prostire do samih rubova i sa cenom koja ne prelazi 290€!

Nedavno smo imali prilike da se upoznamo sa novim Xiaomi Mi Mix 3 i Honor Magic 2 telefonima koji dolaze sa trenutno vrlo popularnim “klizećim” mehanizmom.

 



Lenovo je želeo da isprati taj trend lansirajući svoj novi model “Lenovo Z5 Pro” koji takođe poseduje klizni mehanizam. Izgleda da će ovakvi telefoni uskoro biti standard, nešto potpu “notch” trenda. Koliko je to korisno za korisnike, ostaje nam da vidimo.

Uglavnom, Lenovo osim inovacija ovog tipa uspeva da napravi razliku kada je cena u pitanju. Najmoćnija varijanta Lenovo Z5 Pro telefona košta 550$ što je, složićete se sa nama, vrlo primamljivo!

>> Lenovo Z5 Pro - karakteristike i cene <<

Naime, Lenovo Z5 Pro dolazi sa Snapdragon 750 čipsetom koji ne spada u najmoćnije, ali svakako nije za pocenjivanje. Biće dve verzije Lenovo Z5 Pro telefona:

- sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije,

- sa 5 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.



Treba imati na umu i to da Lenovo Z5 Pro nema mogućnost proširenja interne memorije. Kao što vidite, karakteristike telefona nisu uopšte naivne, barem kada se radi o komponentama zadužene za performanse uređaja. Sa druge strane, Lenovo Z5 Pro ima vrlo drugačiji dizajn za koji se iz kompanije nadaju da će osvojiti srca mnogih korisnika.

On podrazumeva klizni mehanizam koji krije dve prednje kamere, slušalicu i senzore. Upravo ovaj mehanizam omogućava ekranu da se prostire do samih rubova prednje površine, u dijagonalnom rasponu od 6.4 inča. Prema informacijama koje smo dobili od proizvođača, čak 95.6% prednje površine Lenovo Z5 Pro telefona čini ekran. Ako to uporedimo sa Honor Magic 2 telefonom, odnos ekrana i prednje površine kod Lenovo Z5 Pro telefona je za 4.1% viši.

A budući da se radi o AMOLED ekranu, Lenovo Z5 Pro ispod njega pakuje i čitač otiska prstiju koji se danas može naći isključivo na premium uređajima. A ako “izvučete” zadnji deo telefona, pojaviće se dve prednje kamere rezolucije 16 MPx i 8 MPx. Iako imamo dva senzora, samo jedan od njih pravi standardne fotografije, dok je drugi tu u svojstvu IR-a i skenera lica. Još nam nije poznato da li ova postavka dveju prednjih kamera može da obezbedi “portrait” režim.



Znamo svi da se spekulisalo da će Lenovo Z5 Pro imati četiri zadnje kamere. Međutim, to nije slučaj. Lenovo Z5 Pro dolazi sa dve zadnje kamere od kojih je jedna 16 MPx, a druga 24 MPx. Obe kamere imaju otvor blende f/1.8, sa “AI Super Night” i “AI Super Video Shooting” režimima.

Baterija ovog telefona nije preterano velikog kapaciteta. Ona pakuje svega 3350 mAh, što je za njegovu dijagonalu ekrana verovatno nedovoljno za jedan celi dan korišćenja. Takođe, ne pokreće ga Android 9 Pie, već Android 8 Oreo sa kompanijinim ZUI 10 korisničkim izgledom.

Od dodatnih modula se može očekivati Bluetooth 5 i NFC, ali bez 3.5 konektora za slušalice. Neverovatno je to da bazični model Lenovo Z5 Pro telefona dolazi po ceni od 290$, dok sa druge strane model sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije košta svega 330$!