Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG je predstavio svoj novi telefon V10! Imamo utisak da je V10 pobesneli LG G4!

LG je predstavio svoj novi telefon V10! Imamo utisak da je V10 pobesneli LG G4!

Dve kamere i dva ekrana sa prednje strane, metalne lajsne, senzor koji čita otiske prstiju i još mnogo toga, LG V10 čini trenutno najopremljenijim LG telefonom.

LG je predstavio novi telefon LG V10 koji po našem mišljenju treba da predstavlja novu liniju telefona. Prema onome što vidimo na LG V10 modelu rekli bismo da će ta linija imati fokus na inovaceije i eksentričan dizajn.

Dizajn

LG V10 ima veoma sličnu liniju LG G4 telefonu, međutim mnogo toga novog je prisutno kod njega. Primera radi sa leve i desne strane V10 telefona su metalne “lajsnice” koje su visoko otporne na udarce i oštećenja (SAE, razred 316L). Ostatak telefona je napravljen ili prekriven od plastike, ali ne od obične. “Dura Skin”, kako nazivaju tu plastiku, je otporna na habanje, a sa druge strane veoma je mekana i prijatna na dodir. Upravo ova plastika i metalne lajsnice smeštaju LG V10 telefon u "810G" S.A.D. vojni standradn izrade.



U prevodu, ovakav telefon ste uglavnom mogli da vidite u kombinaciji sa onim “nabudženim” i kabastim futrolama. LG V10, kao što možete primetiti na fotografijama i nije baš tako kabast! Zar ne?

Njegova zadnja maska se skida što znači da je baterija zamenljiva. Ispod maske se mogu naći MicroSIM i MicroSD slotovi. Maskica koja štiti poleđinu telefona je reljefno napravljena zarad sigurnijeg korišćenja telefona, bez rizika da on izklizne iz ruku. Takođe, i ona je veoma otporna na habanje gde praktično stavlja tačku LG-ove zamisli da V10 bude čvrsto izrađen.

Kada već govorimo o zadnjoj strani telefona, valja spomenuti da se tu primećuje dobro poznata postavka tastera. Kao i na mnogim poslednjim LG modelima, tasteri za manipulaciju tona telefona su smešteni odmah ispod kamere, zajedno sa tasterom za otključavanje telefona. Ovaj put, premijerno, taster za otključavanje telefona je ujedno i senzor koji čita otiske prstiju. LG je na odličan način implementirao taj senzor, inače novitet koji sve ostale kompanije već uveliko praktikuju.

Ekran

Ako pogledate telefon sa prednje strane, verujemo da nećete primetiti nešto što će vas kasnije oduvati. To je dobro jer je LG uspeo da donese inovacije koje ne “kopaju oči”.  Naime, LG V10 ima dva ekrana! jedan je dijagonale 5.7 inča, a drugi 2.1 inča.



Primarni ekran je QHD rezolucije (2560*1440), IPS LCD, sa gustinom piksela od 513 ppi. Primera radi, “Quantum” ekrani su predstavljeni lansiranjem LG G4 telefona, što praktično znači da ćemo sa V10 imati veoma slično iskustvo. Boje koje ekran prikazuje nisu previše naglašene ili isprane tako da oni koji traže ekran sa precizno prikazanim bojama, LG V10 ih neće razočarati. LG je kompanija koja zna kako da napravi kvalitetan ekran, to je sigurno.

Ipak, senzacija je okrenuta prema sekundranom ekranu od 2.1 inča, zar ne? Zapravo, radi se o veoma zanimljivom dodatnom ekranu rezolucije 106*1040 piksela, koji prikazuje korisne informacije kao što je vremenska prognoza, datum, vreme, informacije o tekućoj pesmi, prilagođeni tekst, informacije o bateriji i slično. Ovaj ekran je osetljiv na dodir i on biva aktivan kada je primarni ekran u stanju sna. U momentu kada je primarni ekran u funkciji, sekundarni se pretvori u panel sa skraćenicama ili mulititasking pomoćni ekran. Iskreno, ovo su samo početne funkcije ekrana, a verujemo da će u budućnosti biti mnogo više opcija i funkcija koje će biti od još veće koristi korisnicima.



>> LG G4 je konačno predstavljen zvanično! <<

Kamera

Sigurni smo da niko neće biti razočaran kamerama LG V10 telefona. Pozadi, V10 pakuje istu kameru kao na LG G4 telefonu. Dakle, V10 ima kameru od 16 MPx čija je apertura sa f/1.8. U pitanju je jedna od najboljih kamera koja se može naći na pametnim telefonima. Odlično je to što je sada kamera aplikacija unapređena gde je pored već mnogobrojih opcija za prilagođavanje dodata mogućnost da se video zapis uredi pre samog snimanja. Dakle, putem aplikacije je moguće primeniti filter, kontrolisati fokus, blanas bele boje i slično. Gotovo sve opcije za prilagođavanje koje su dostupne za fotografisanje su sada dostupne za snimanje.



Interesantno je to da sa prednje strane umesto jedne, borave dve kamere! Naime, te dve kamere doprinose pojedinim modovima selfie fotografisanja i digitalnom uređivanju istih. Zahvaljujući dveju tih kamera, korisnik je u mogućnosti da napravi širokougaoni selfie, da napravi fotografije koje imaju zamućenu pozadinu, a izoštreni željeni kadar i još nekoliko sličnih mogućnosti.

>> LG G4 pravi najbolje fotografije od svih telefona na tržištu! Pogledajte pa se uverite i sami! (FOTO) <<

Performanse

Unutar LG V10 telefona se nalazi Qoualcom Snapdragon 808 čipset, kao i Adreno 418 GPU i 4 GB RAM-a. Moramo priznati, odlična kombinacija ali ne baš revolucionarna, s obzirom da LG G4 pakuje slično. Znajući to kako se ponaša LG G4, pretpostavljamo da će V10 takođe biti brz, odazivan i fluidan telefon! Pretpostavljamo da je senzor koji čita otiske prstiju i dodatni ekran tj. kamera, razlog zbog čega V10 ima 1 GB više RAM-a od LG G4 modela.

V10 dolazi sa 64 GB interne memorije koja se može proširiti putem MicroSD kartice. Kao što smo spomenuli, jedan od pravih hardverskih noviteta je upravo senzor koji čita otiske prstiju kojem se mnogi ljubitelji LG telefona raduju jer će lakše moći da koriste Android Pay način plaćžanja i ostale biometričke procese.

Obradovaće se i oni koji žude za telefonom koji ima odličan audio čip jer V10 dolazi sa 32-bitnim Hi-Fi DAC čipom iz “ESS Technology” kompanije. Takođe, V10 je prvi telefon koji usvojio Qualcomm QFE2550 antenu koja pruža kvalitetnije razgovore i jači signal.

Što se baterije tiče, ona je kapaciteta 3000 mAh časova, naravno kao i kod LG G4 telefona. Ne zanamo kako će se telefon ponašati sa ovakvom baterijom budući da ima još jedan keran na svojoj “grbači”. Ipak, mogućnost da se baterija zameni u trenutku kada je “đus” najpotrebniji je veoma dobrodošla.

>> LG G4 - karakteristike i cene <<

LG V10 pokreće Android 5 LolliPop, no kompanija najavljuje nadogradnju na Android 6.0 Marshamllow početkom sledeće godine.