Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG Stylo 3 je novi, povoljni fablet srednje klase koji sigurno neće eksplodirati! [CES2017]

LG Stylo 3 je novi, povoljni fablet srednje klase koji sigurno neće eksplodirati! [CES2017]

LG je lansirao novi fablet sa olovčicom, Stylo 3, koji ne bi trebalo da bude preskup. Sa druge strane, njegove karakteristike i dizajn mogu biti zanimljive mnogima. 

I dalje postoji velika “Galaxy Note 7” rupa na tržištu nakon dobro poznatog debakla koji je Samsung doživeo. Shodno tome, brojni proizvođači pametnih telefona pokušavaju da iskoriste priliku lansirajući neke svoje modele koji će “uleteti” kao zamena za “tempiranu bombu” sa olovčicom. Doduše, LG je prošle godine već lansirao premium fablet, LG V20, ali on dolazi bez olovčice.

 



Sa druge strane, oni su na tekućem sajmu potrošačke elektronike, CES 2017, predstavili novi fablet srednje klase, LG Stylo 3, koji ima olovčicu. Svakako da ovaj telefon nije odgovarajuća zamena za Galaxy Note 7, ali ne može se reći da ne može biti alternativa za one koji su u potrazi za povoljnim fabletom sa olovčicom.

LG Stylo 3 zasigurno pripada srednjoj klasi, ni “makac” gore, ni “makac” dole. U tom smislu, on ne nema tendencije da preuzme segment premium fablet uređaja na tržištu, to smo već razjasnili, zar ne? Naime, Korejanska kompanija planira da tržište srednje klase fablet uređaja bude “zaljubljeno” u svoj Stylo 3 model. Naravno, zahvaljujući njegovim karakteristikama i dizajnu. LG Stylo 3 poseduje ekran dijagonale 5.7 inča, ali HD rezolucije. Budući da je trenutno FullHD rezolucija standard, onda vam je jasno zbog čega ovaj telefon spada u srednju klasu.

Ispod ekrana se nalazi MediaTek MT6750 čipset koji podrazumeva osmojezgarni procesor takta 1.5 GHz. Ići će sa 2 GB ili 3 GB RAM-a i postavkom kamera od 13 MPx i 8 MPx. Inače, telefon će pokretati najnovija verzija Android-a Nougat 7.0.



Naravno, telefon dolazi uz mnoštvo softverskih opcija koje se odnose na korišćenje olovčice, uključujući i PenPop 2.0. U pitanju je funkcija koja podrazumeva iskakajući panel sa svim opcijama vezane za korićenje olovčice, a ona se aktivira u trenutku kada korisnik izvuče olovčicu. Što se dostupnosti tiče, LG Stylo 3 će do kraja prvog kvartala 2017. godine biti dostupan u SAD.

Ne znamo da li će ovaj model u nekom momentu postati dostupan i na ostalim kontinentima, ali i ako se to desi, pretpostavljamo da će uređaj imati drugačije karakteristike. LG inače ima praksu da potpuno različite telefone plasira na različita tržišta, a da ih pritom nazove isto.

Konkretan primer su i telefoni K serije. Naše tržište je nažalost snabdeveno znatno slabijim modelima, dok je SAD tržišto upravo na CES 2017 događaju dobilo odlične K8 i K10 modele.



Više o LG K8 i LG K10 modelima za SAD tržište pogledajte u video koji nam je pripremio portal AndroidAuthority.com.