Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG zvanično odustaje od pametnih telefona!

LG zvanično odustaje od pametnih telefona!

Očigledno je došao kraj za mobilnu diviziju kompanije LG, nekada jednog od 3 najveća proizvođača mobilnih telefona na svetu! Ostaje pitanje, šta dalje?

Iz kompanije su potvrdili da se napuštaju poslovanje sa pametnim telefonima nakon što je konačnu odluku odobrio odbor direktora. LG će sada fokus i resurse preusmeriti na komponenate za električnia vozila, IoT uređaja, pametne domove, robotiku, veštačku inteligenciju i poslovna rešenja.

 



Trenutno dostupni LG-evi mobilni telefoni će se i dalje prodavati u maloprodaji, a LG obećava hardversku i softversku podršku postojećim kupcima na neodređeno vreme koje će se razlikovati u zavisnosti od regiona. Očekuje se da će postupak postepenog ukidanja LG-ove mobilne divizije biti završen do 31. jula, iako će proizvodi verovatno biti dostupni nakon tog datuma.

LG će fokusirati svoje napore u istraživanje i razvoj na polju komunikacionih mreža, uključujući svoje projekte na 6G, i fokusiraće se na jačanje svoje konkurentnosti u drugim oblastima. Takođe postoji potvrda da će sve osnovne LG tehnologije razvijene u protekle dve decenije biti zadržane i korišćenje u budućim proizvodima ovog brenda.

Da li će vam nedostajati proizvodi ove kompanije?