Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft će napraviti Windows 10 ROM koji će moći da se instalira na Android xiaomi Mi 4 telefonu!

Microsoft će napraviti Windows 10 ROM koji će moći da se instalira na Android xiaomi Mi 4 telefonu!

Xiaomi Mi 4 će biti prvi telefon koji će imati svoj Windows 10 ROM.

Xiaomi Mi4 je telefon koga pokreće Android platforma, eto čisto da vas podsetimo ili informišemo u slučaju da niste znali. Po svemu što znamo o telefonu, po informacijama koje nam dostavljaju naši dopisnici koji su probali ovaj telefon, u pitanju je jedna vrhunska Android“mašina”!

Kako stvari stoje to više neće biti samo Android telefon! Microsoft je rešio da poradi na tome da Mi4 dobije Windows 10 ROM i tako omogući ovom telefonu da nesmetano i potpuno stabilno pokrene Windows 10 operativni sistem.



Iako nam nisu dostupni svi detalji o svemu ovom, TechCrunch prema svojim izvorima veruje da će Microsoft ROM omogućiti korisnicima da zaobiđu Android i podignu potpuno stabilan i funkcionalan Windows 10 sa svim svojim funkcijama. Ovo će praktično Xiaomi Mi4 pretvoriti u Windows telefon.

Kao unutrašnji Windows projekat, Microsoft će sarađivati sa Xiaomi kompanijom ponudivši Windows 10 za besplatno preuzimanje pažljivo odabranoj grupi korisnika Mi4 telefona. To podrazumeva da će ti korisnici moći da instaliraju Windows 10 na svom Mi4 telefonu kako bi svoje utiske, primedbe i pohvale slali Microsoft-u i Xiaomi-u. Ovo partnerstvo dveju kompanije će omogućiti Microsoft-u da dobije direktne informacije koje su bazirane na iskustvu koje su stekli korisnici Windows 10 Mi 4 telefona u Kini. Microsoft je prezadovoljan time što Xiaomi prihvata Windows 10 i što će svojim kupcima i korisnicima pružiti tu mogućnost da praktično biraju operativni sistem.

Xiaomi je u Kini vodeća kompanija koja prouzvodi pametne telefone, upravo ovih godinu dana doživljava globalnu ekspanziju. Dobro je to što je Xiaomi uspeo da sklopi saradnju sa Microsoft-om jer će nam to sigurno doneti zanimljive proizvode i proširiti nam izbor.