Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft je zvanično predstavio dva istinski premium telefona, Lumia 950 i 950XL! (VIDEO)

Microsoft je zvanično predstavio dva istinski premium telefona, Lumia 950 i 950XL! (VIDEO)

Mi smo već najavljivali da će Microsoft predstaviti dva vrhunska telefona, izgleda da smo upravu! Evo koje telefone je Microsoft juče predstavio.

Tokom Windows 10 događaja koji je juče organizovao Microsoft u New York gradu, zvanično su predstavljena dugo “ogovarani“ telefoni Lumia 950 i Lumia 950 XL, koji su između ostalog najnoviji članovi Lumia porodice.

Panos Panay je izjavio da novi Lumia telefoni koriste adaptivnu antensku tehnologiju zajedno sa tečnim sistemom hlađenja koji se koristi na Surface tablet računarima. Oba Lumia modela koriste QHD OLED ekrane sa gustinom piksela preko 500 ppi. Takođe, ovi telefoni mogu da koriste “Glance” funkciju koja je inače automatski uključena.



Lumia 950 i Lumia 950 XL poseduju 20 MPx kameru sa zadnje strane uz trotonski RGB LED prirodni blic. Senzor sadrži petu generaciju otičke stabilizacije slike što će doprineti vrhunskim video zapisima. Takođe, ovi Lumia telefoni se ističu kao fotografski nastrojeni, a to potvrđuje i posvećeni taster za okidanje fotgrafije i startovanje kamere.

USB Tip C konektor koriste oba Lumia telefona što u suštini obećava Qualcomm-ovo brzo punjenje od 50% napunjenosti za svega pola sata! Zanimljivo je to da će zahvaljujući ovom konektoru ovi Lumia telefoni imati mogućnost da ostvare prenos podataka putem kabla do 5 GB po sekundi. Takođe, 32 GB interne memorije uz mogućnost proširenja putem MicroSD kartice je scenario na oba Lumia telefona.

Ovo što smo do sada pominjali je zajedničko za oba modela. Što se tiče Lumia 950 modela, njegova snaga proizilazi iz Snapdragon 808 čipseta koji podrazumeva šestojezgrani procesor. Ekran mu je 5.2 inča što ga čini kompaktnijim u odnosu na Lumia 950 XL koji ima ekran 5.7 inča. Cena Lumia 950 telefona će se kretati negde oko 550 dolara, za Lumia 950 XL će morati da se izdvoji negde oko 650 dolara. Kada već pominjemo Lumia 950 XL telefon, dodaćemo da on ispod haube krije moćni Snapdragon 810 čipset sa procesorom od osam jezgra.

Ovi Lumia telefoni će imati Windows Hello biometrijsku sigurnosnu proveru. Da podsetimo, Windows Hello podrazumeva skeniranje mrežnjače oka korisnika radi utvrđivanja identiteta i otključavanja uređaja.



Uskoro ćemo detaljnije govoriti o ovim telefonima zato nas obavezno pratite. Mi smo već jednom govorili o ovim nadolazećim Lumia modelima gde smo najavljivali da će Microsoft konačno imati prave premium telefone koji će moći da se takmiče sa konkurencijom. Šta vi mislite, da li smo bili u pravi?